Youtuber Govert Sweep bezocht beide Festivalterreinen. De kinderen stonden al met smart te wachten op hun held voor een handtekening.
Youtuber Govert Sweep bezocht beide Festivalterreinen. De kinderen stonden al met smart te wachten op hun held voor een handtekening.

Stichting Leergeld Land van Cuijk: ‘Genieten is een basisbehoefte’

Algemeen 602 keer gelezen

REGIO | In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen op in een gezin met geldzorgen. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Landelijk én regionaal.

Eefke Peeters van de PR commissie verduidelijkt: ‘Deze getallen gelden ook in onze regio, dat wordt vaak vergeten. Geldzorgen ontstaan dikwijls door een scheiding, ontslag, momenteel door de nasleep van corona, door arbeidsongeschiktheid of andere redenen. Er heerst nog steeds een groot taboe op. Het is niets om je voor te schamen, het kan écht iedereen overkomen. Het mooie van onze Stichting is dat we intermediairs hebben die bij de mensen thuis komen na een aanvraag. Zij kijken wat er nodig is en wat wij kunnen doen. Wij helpen met onder andere sport- zwem- of muziekles, de aanschaf van een tweedehands fiets en een laptop. Op de website zie je precies wat we allemaal kunnen doen. We regelen het altijd direct bij de leverancier. Dus wij sluiten die dansles af of kopen de fiets. Zo blijft het in de regio, komt het zeker bij het kind terecht en ontzorgen we de ouders. We zitten qua aanvraaggrens boven bijstandsniveau, kijk gewoon op de website op jij of een bekende wellicht een beroep op ons kan doen.’


FietsFestival
‘Wat ook zo ontzettend mooi is, is dat we geregeld leuke activiteiten organiseren. Zo hadden we vorig jaar een prachtige dag bij ZooParc Overloon. Zoveel dankbare ouders en blije kinderen; fantastisch! Afgelopen zondag 3 juli hebben we een groot FietsFestival georganiseerd d.m.v. een aantal prachtige (anonieme) donaties. Deze dag was voor alle kinderen van ‘t Land van Cuijk gratis te bezoeken. We hoopten op 250 aanmeldingen en uiteindelijk hebben we ruim 1600 aanmeldingen gekregen. Deze kids krijgen een rugzakje thuis met bonnen voor drinken, eten en wat lekkers onderweg. Er waren twee verschillende fietsroutes met onderweg activiteiten zoals sloep varen, drone vliegen, een rondleiding bij de sluis en meer. Bij Landgoed de Barendonk in Beers en op de Brink in Sint Anthonis werden twee grote festivalterreinen gecreëerd met live muziek, springkussens, schmink, een ballonnenclown, goochelaar, Formule 1 simulatoren en meer! We raakten even in de stress wat betreft vrijwilligers, maar uiteindelijk kwam er toch uit diverse hoeken nog hulp. Toen Twan Weemen mij vorig jaar bij de PR Commissie vroeg zei hij: ‘De Stichting doet wat hij moet doen en nog dat extra beetje meer!’ En gelijk heeft hij! Want dit soort dagen zijn echt wel de kers op de taart. Want genieten is een basisbehoefte en gelukkig heb je daar echt niet altijd veel voor nodig!’

Meer weten over Stichting Leergeld? Kijk op www.leergeldlandvancuijk.nl en volg ons ook op Facebook zodat we meer mensen kunnen bereiken.


Foto’s: Stichting Leergeld Land van Cuijk 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant