Afbeelding

SPES vol vertrouwen naar finale

Sport 1 keer gelezen
MILSBEEK - Het zaalseizoen dreigde onlangs nog als een nachtkaars uit te gaan maar door een ware Houdini-act slaagde het Milsbeekse SPES er toch in een ticket voor de kruisfinale te bemachtigen. Zondag versloegen de Milsbeekse dames in Reuver Swift uit Velden met 24-22 en plaatsten zich voor de derde keer op rij voor de indoorfinale in Eindhoven. Daarin is Korfrakkers uit Erp de tegenstander.

In Swift trof SPES zondag de ploeg die in de competitie twee keer te sterk was gebleken. Toch was de Veldense opponent voor trainster Petra Steenhuis-Geelhoedt de gewenste tegenstander in de kruisfinales.

[image=303685]

Pieken
Het in de competitie gegroeide SPES bleek op tijd klaar voor Swift. “Dat is pieken op het juiste moment”, aldus Steenhuis, “de poppetjes staan bij ons nu op de juiste plaats. Bovendien is Swift een ploeg met een vaste speelwijze. Wij wisten op welke speelsters we de druk moesten leggen.”
Het strijdplan pakte goed uit voor SPES, dat halverwege nog met 12-13 achterstond. De Milsbeekse dames sloegen toe bij een 18-18 stand. “Daar liepen we uit naar 22-18.”Door twee strafworpen kwam Swift terug tot 23-22 maar met haar zevende treffer maakte Anouk Janssen aan alle onzekerheid een einde: 24-22. De overige treffers bij SPES kwamen op naam van Yara Koster (5), Desiree Nagels (5), Caroline Lamers (4), Femke Wijnhoven (2) en Judith van den Broek.

Finaleploeg
De ervaren Petra Steenhuis die twintig jaar geleden ook met SPES in de indoor korfbalfinale stond ziet de strijd tegen Korfrakkers met vertrouwen tegemoet. “Korfrakkers is net als wij een echte finaleploeg. Wij spelen verzorgder maar zij hebben zeker goede speelsters”, zegt de Graafse coach die ook bij Korfrakkers werkte. “Een voorspelling? Wij hebben maar één doel. En laat ik zeggen dat we elkaar op het juiste moment treffen.”

Genieten
Caroline Lamers, met dertien finales, een ervaren rot, is blij met de finaleplaats. “Voor de derde keer op rij komen we vanuit de underdog in de finale. Dit is de verdienste van de hele ploeg, we doen het met ons achten. Samen hebben wegrote kracht. We moesten vorige week z\ondag winnen van Rosolo, vandaag moesten we Swift verslaan. We stonden er beide keren en plaatsten ons voor de finale. Daar geniet ik van.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant