Afbeelding
Foto:

Boxmeerse Laura Wientjes, ‘Mijn eigen ervaringen zitten zeker in mijn roman verwerkt’

Human Interest 2.450 keer gelezen

BOXMEER | Laura Wientjes, geboren en getogen in Boxmeer, bracht recent haar debuutroman De Cacaoboom uit. Een reis naar Mexico was het beginpunt van haar ontdekking van de kracht van het schrijven.

Tot haar zeventiende woonde Laura in Boxmeer, tot ze naar Breda vertrok om daar toerisme management te studeren. Tegenwoordig woont ze in Den Bosch en werkt ze bij een camping in Groesbeek. “Door mijn studie ben ik veel gaan reizen en heb ik op veel plekken gewoond”, vertelt Laura. “In 2014 ging ik voor mijn studie naar Mexico om stage te lopen bij een kleinschalige touroperator. Ik was zo onder de indruk van die reis, dat was het beginpunt van alle reizen die volgden.” Over die reis gaat het boek dan ook deels, het speelt zich namelijk af in Mexico. “Het boek vertelt over de zoektocht van het hoofdpersonage naar antwoorden op vragen die veel 25-jarigen hebben en die op zoek zijn naar avontuur of een ervaring. Het boek is fictie, maar dat thema komt natuurlijk wel ergens vandaan. Het zijn dezelfde struggles als die ik zelf ook heb gehad. Mijn eigen ervaringen in Mexico zitten er zeker in verwerkt.”

Anderen maken een fotoboek
Laura vertelt waar haar nijverigheid vandaan komt. “Ik had vroeger niet per se interesse in schrijven, dat is tijdens mijn studie ontstaan. Ik heb wel vanaf jongs af aan veel fantasie gehad. Tijdens het reizen vond ik het lastig om al die indrukken die je opdoet te verwerken. Je maakt veel mee en je vraagt je af, ‘Hoe kan ik dat delen met anderen?’ Terwijl ik aan het studeren was kwam ik in aanraking met bloggen. Dat vond ik leuk om te doen en ik merkte dat ik in het schrijven mijn ei kwijt kon. Sommigen maken een fotoboek maar ik maakte een blogje.” Ook in haar werk deed Laura ervaring op met het schrijven. “Ik heb als contentmarketier gewerkt en dus heb ik veel geschreven voor websites en magazines. Maar een aantal jaar geleden dacht ik, ‘Het lijkt me ook leuk om een boek te schrijven’. Dat is meer voor jezelf en daarin kun je meer je eigen fantasie en inbreng kwijt.” Laura besloot naar de schrijversacademie te gaan die haar enthousiasme voor het schrijven alleen maar verder aanwakkerde. De Cacaoboom is het resultaat. Hoe Laura’s schrijfcarrière zich gaat vervolgen? “Ik heb het schrijfvirus nu wel te pakken”, vertelt ze. “Ik heb al wat ideeën voor een vervolg op dit boek. In november ga ik weer naar Mexico om dat te onderzoeken, dus het idee ligt er wel al.”

Kijk voor meer informatie of om het boek te bestellen op www.lauramariawientjes.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant