Eine kleine Nachtmusik tijdens een optreden in het Duitse Hommersom in 1988.
Eine kleine Nachtmusik tijdens een optreden in het Duitse Hommersom in 1988. Foto: Eigen foto

Bandleden Eine Kleine Nachtmusik gaan weer de bühne op

Algemeen 1.253 keer gelezen

REGIO | Hij moet even graven in in zijn geheugen en na het doorspitten van het bandarchief weet gitarist Jos Arts het. Het is bijna vier jaren geleden dat Eine Kleine Nachtmusik een optreden verzorgde. Zaterdag mogen ze weer, tijdens Oeffelt Outdoor. Op 13 augustus trekt de band de grens over voor een optreden in Hommersom (D).

Nadat twee leden van de toenmalige band Idem Dito het geluk in Amerika gingen zoeken sloegen in 1986 vier liefhebbers van stevige rockmuziek uit de gemeente Gennep de handen ineen. Eine Kleine Nachtmusik zag het levenslicht, en met bassist en zanger Jos Lamers, Ted Reintjes (slot gitaar), Jos Arts (gitaar) en drummer Gradje Artz veroverde de band de regio met een kenmerkende sound en behoorlijk volume. Op het repertoire staan nummers van onder andere Michael Schencker, Gary Moore, AC/DC, Deep Purple en Iron Maiden. Dat is al 36 jaar het geval. “Onze muziek is ooit  omschreven als wilde beestenmuziek”, zegt Jos Arts (64).
De gevorderde leeftijd speelt geen rol als zaterdag om 20.00 uur het spits afgebeten wordt bij Oeffelt Outdoor. Twee weken later, in het weekend van het Oogstfeest in Hommersom klinkt de band op een verjaardagsfeest van een Duitse fan op Hof Lintzen aan de Kapellenhofstrasse 56 in het grensdorp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant