Koos
Koos Foto: Maas Driehoek

Trots belt hij de familie en pakt goedkoop biertje uit de koelkast

Algemeen 456 keer gelezen

Met gierende banden keert de auto voor het in opbouw zijnde podium. Verbaasd en geschrokken kijken de werkers naar deze auto die honderd meter verderop kennelijk al zo’n rood-wit rond bord midden op de weg heeft weten te ontwijken.
Als de bestuurder zijn auto heeft gekeerd schreeuwt hij door zijn openstaand raampje: “Kut-gemeente. Kut-gemeente.” De omstanders lachen er schamper om, wat moet je met zo’n onbenul. Ja, er zijn er wel enkelen die hem uit zijn autootje hadden willen trekken en voor de rest van het evenement onder het podium hadden willen vastbinden. Vervolgens gaan ze in Cuijk rustig verder met het opbouwen.
Er zijn veel mensen die wat te klagen hebben als er in hun dorp een feestje gevierd gaat worden. Maar dit was wel een erg vreemde. Niet onwaarschijnlijk dat er wat ballonnetjes, snuifjes of drank in het spel waren.
Maar de klagers waarmee de organisatoren moeten dealen, zijn bepaald niet alleen de snuivers onder ons. Vraag het aan iedereen die wel eens wat organiseert. Vraag het maar eens aan de mensen in Boxmeer. De een komt klagen dat zij met haar auto niet meer het dorp uit kan. Er is te veel herrie en kan dat allemaal zomaar midden op straat?
Wat een gezeur. En die horeca wordt stinkend rijk. Geen der klager die zich afvraagt wat het allemaal kost. De organisatie van het evenement in Boxmeer heeft een begroting van 2,5 ton. Tweehonderdvijftigduizend euro. Da’s veel geld. En iedereen maar gratis komen kijken. Zou je misschien wat extra’s willen betalen voor uw biertje.
Trouwens, blijf anders gewoon thuis, doe de ramen dicht en zet de live-stream aan. Daar krijgt u – andermaal gratis – een fenomenaal professionele live-registratie voorgeschoteld. Bel naar verre familieleden en zeg dat ze snel moeten kijken wat er allemaal in je dorp gebeurt. Zeg maar niks over je klachten dat je je auto ergens anders moest parkeren en dat je liever een goedkoop flesje uit de eigen koelkast losrukt..

Dames en heren organisatoren en harde werkers, lach hard om het gezeur. Ik weet het, het is ernstig wat de individuele klager aan aandacht krijgt. Maar slik en vergeet het.

Trouwens niks meer gehoord van die idiote auto-coureur. Leek me - of ben ik nou bevooroordeeld - zo’n type dat de hand openhoudt bij zijn ‘kut-gemeente’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant