<p>Concept voor de herinrichting van het Weijerplein met beplanting en sloot of wadi aan de Veerstraat.</p>

Concept voor de herinrichting van het Weijerplein met beplanting en sloot of wadi aan de Veerstraat.

(Foto:)

Er komt geen meerlaagse parkeervoorziening op het Weijerplein in Boxmeer

  •   keer gelezen

BOXMEER | Er komt geen gebouwde parkeervoorziening op het Weijerplein in Boxmeer. Vanwege de uitbreiding van het gemeentehuis in Boxmeer is er extra parkeergelegenheid nodig maar hoe deze kwestie moest worden opgelost was tot nog toe niet duidelijk. Volgens het college van B&W volstaat het om het plein opnieuw in te richten zonder dubbellaagse parkeergelegenheid.

Eén optie die de gemeente overwoog was om op het Weijerplein een een 1-laagse uitbreiding te bouwen aan de kant van de Jacob de Kerlestraat met 35 plekken op de begane grond en 37 plekken boven. Zowel in de raad als bij omwonenden was er verzet tegen deze oplossing. Inmiddels zijn de resultaten van het parkeerdrukonderzoek bekend en blijk dat een gebouwde parkeervoorziening niet nodig is. In plaats daarvan zou het volstaan om het Weijerplein uit te breiden aan de kant van Jacob de Kerlestraat en een deel van de parkeerplekken op het plein te reserveren voor gemeentemedewerkers. De overige parkeerplaatsen worden dan blauwe zone waar voor beperkte tijd geparkeerd mag worden. Bezoekers van het gemeentehuis zouden dan kunnen parkeren op het Burgemeester Hengstplein, wat eveneens een blauwe zone word.

Groener
Wethouder Mark Janssen-van Gaal (CDA) vertelde eerder dat het Weijerplein niet alleen groter maar ook ‘duurzamer en groener’ moet worden. Er worden daarom bomen geplant en groenstroken rondom het plein aangelegd. Daarnaast moet er aan de kant van de Veerstraat een wadi of sloot komen die 5000 kuub water kan opvangen om zo wateroverlast tegen te gaan, dat is echter nog 1000 kuub te weinig. Zoë Koelma, adviseur stedelijk water van de gemeente, stelde dat daartoe een ondergrondse oplossing gecreëerd kan worden. “We gaan voor een duurzame oplossing waarmee ook eventuele wateroverlast in de Van Coothstraat voorkomen kan worden. Het plein moet straks een bui van 60 millimeter kunnen doorstaan.”

Meer berichten