Foto: Ten Haaf Fotografie

Peter van Voorst overleden

  •   keer gelezen

CUIJK | Peter van Voorst is op 48-jarige leeftijd overleden. Van Voorst was oud-voetballer van JVC Cuijk 1 en 2. Hij had daarvoor de selectieteams van de JVC Cuijk jeugdopleiding doorlopen. Van Voorst is echtgenoot van Kim en vader van Morris. 

“Peter werd op 16 april 1974 geboren in een echt JVC-nest bij vader Wim en moeder José”, laat de voetbalvereniging weten. Zijn vader was in diverse rollen als vrijwilliger en oud-voetballer actief bij de club. Zijn broer Richard van Voorst was eerste elftalspeler van JVC Cuijk. “Onvergetelijke momenten voor Peter zullen het kampioenschap in de D1 en C1 zijn geweest en de wedstrijd tegen PSV op de Brabantse kampioenschappen”, aldus de club. “Hier behaalde hij met de D1 een verdienstelijke derde en met de C1 zelfs een tweede plaats. Als vleugelverdediger of als centrale verdediger deed Peter met het eerste elftal nog mee in de eerste klasse. Later speelde hij in de eerste elftallen van Westervoort, GVV en Unitas. Gezegend met een goede trap en een even goede (scherpe) tackel, altijd zoekend naar een ’voetballende oplossing’, was Peter bovenal een teamspeler. De ‘Beugense’ stapavonden vond hij minstens zo belangrijk als het voetbal. Zijn humoristische, optimistische en gezellige aanwezigheid maakten dat Peter in elk team inpasbaar was. Ook later in het vierde en vijfde elftal van JVC Cuijk was hij, met een deel van zijn vriendengroep ‘De Oceans’ en andere oud eerste elftalspelers, een goed functionerende schakel. Met veel relativerend vermogen maakte hij het voetballen op zondagmorgen bovenal tot een plezierige gebeurtenis. De laatste jaren woonde Peter in Arnhem. Ook vanuit daar maakte hij nog deel uit van het vijfde JVC Cuijk team. Inmiddels had hij naast het voetbal een andere grote sportpassie gevonden. Hij kon enorm genieten van wielrenkoersen en de recreatieve ritten die hij maakte in de bergen in het buitenland. Toen hij het voetbal echt had ingeruild voor de fiets, bleef zijn betrokkenheid bij JVC Cuijk altijd merkbaar. De vriendengroep ‘De Oceans’, allen JVC-ers en oud-JVC-ers, zorgde ervoor dat de verbinding met de roodwitten uit Cuijk bleef bestaan. Tijdens zijn ziekte schreef Peter met zijn vrienden een indrukwekkend stuk clubhistorie. De ALS-Fierljeppen kampioenschappen en zijn benefietwedstrijd in 2021, het jaar van het 90-jarig jubileum van JVC Cuijk, zullen voor altijd herinnerd worden en in de toekomstige jubileumboeken een plek krijgen. Door deze dag werd de verbinding binnen onze club op een onvergetelijke manier versterkt.”

Het bestuur en de leden van JVC Cuijk besluiten: “We gaan Peter missen, maar zullen met een traan en een lach de herinnering aan hem levend houden en denken aan al het moois wat hij ons bracht. We wensen zijn vrouw Kim en zoontje Morris, zijn moeder José, zijn broer Richard en alle andere familieleden en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.”

Meer berichten