Foto: Albert Hendriks

Succesvolle zesde editie Kindervakantieweek Overloon

  •   keer gelezen

OVERLOON | Met het afbreken van het huttendorp is de zesde editie van Kindervakantieweek Overloon op donderdag 28 juli weer ten einde gekomen. Drie dagen lang hebben de kinderen en leiding plezier met elkaar gemaakt, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en alle sponsoren. De Kindervakantieweek werd georganiseerd voor basisschoolkinderen van groep 3 tot en met 8.

Op het gildeterrein aan de Stevensbeekseweg waren dagelijks van 9.00 tot 16.30 uur maar liefst 130 kinderen actief die deze dagen hebben meegedaan met leuke en spannende activiteiten. Maandenlang is er hard gewerkt aan een programma dat bol staat van spanning, sport, spel en creativiteit. Deze kindervakantieweek werd georganiseerd door de stichting SJIL (Stichting Jeugdhuus Iën Loën), een stichting die volledig uit vrijwilligers bestaat.

Activiteiten
Er werden onder andere hutten gebouwd, knutselwerken gemaakt en er waren sport- en spelactiviteiten. De donderdagochtend was is er een programma voor alle kinderen uit Overloon uit groep 1 en 2 of die nog niet op de basisschool zitten. De kinderen konden zich laten schminken, knutselen, een ponyritje maken en nog véél meer. De poppendokter was ook aanwezig voor kinderen met een pop of knuffel die een bezoekje aan de dokter nodig had. Ook de optocht ontbrak niet, deze trok op donderdagavond door het dorp.

Schuimbad
In verband met de droogte was niet toegestaan om een kampvuur stoken, maar dit heeft de Kindervakantieweek perfect opgelost door een waterspel te organiseren. De brandweer van Vierlingsbeek was bereid om op de warme vrijdagavond voor verkoeling te zorgen. Ook zorgden zij voor een groot schuimbad waar de kinderen in konden glijden en stoeien. Nadat alle kinderen zich hadden afgedroogd keerden ze met hun ouders terug naar huis. De organisatie besluit: “Het was een erg gezellige week vol avonturen. De stichting SJIL streeft ernaar om volgend jaar de vierde editie te organiseren.”

Meer berichten