Vrijdag stonden de eerste tentjes al opgesteld op de gezellige Buurtcamping. (Foto: Ten Haaf Fotografie).
Vrijdag stonden de eerste tentjes al opgesteld op de gezellige Buurtcamping. (Foto: Ten Haaf Fotografie).

Organisatie Buurtcamping kijkt tevreden terug én vooruit

  •   keer gelezen

CUIJK | De tweede editie van de Buurtcamping Cuijk kan opnieuw gezien worden als een groot succes. Hoewel de bezoekersaantallen wat op gang moesten komen is er volgens de organisatie al flink geïnvesteerd in toekomstige uitvoeringen. “Wij kijken er met volle tevredenheid op terug.”

Het idee achter de Buurtcamping is eenvoudig. Op het grote grasveld in de Heeswijkse Kampen konden deelnemers gezellig hun tentje opzetten en genieten van het mooie juli-weer. Overdag werden er diverse spelletjes en activiteiten georganiseerd. In de avond werd er gezellig samen gegeten. “Op een vrijblijvende manier met elkaar kennis maken, daar draait de buurtcamping om. Het is goed voor de sociale cohesie in de wijk, en eigenlijk heel Cuijk,” meldt Jos Nielen, lid van de organisatie. Jos legt ook uit hoe het een mooie vakantiegelegenheid biedt voor mensen met een minder dikke portemonnee. “Ook zij verdienen het om vakantie te vieren!”

Drukker en drukker
Vrijdag werd het startschot gegeven. De hoeveelheid tentjes bleef beperkt maar de camping kon rekenen op aardig wat dagjesmensen. Met name de ranjakoe viel bij de spelende kinderen goed in de smaak. Jos: “Zaterdag werd het al drukker. Toen stond er een mooie stormbaan. Met dit prachtige weer viel dat natuurlijk goed in de smaak. En zondag was het zelfs nóg drukker. Zo’n 50 a 60 man stonden die avond bij de frietkar gezellig met elkaar kennis te maken.”

Nieuwe aanmeldingen
“Naarmate het weekend vorderde werd het drukker en drukker. Wij zijn als organisatie dan ook heel tevreden over het verloop van deze editie,” vertelt Jos verder. Enthousiast benoemt hij hoe al diverse mensen zich hebben gemeld als vrijwilliger voor volgend jaar. Daarnaast zijn een aantal campingplekken alvast gereserveerd. De derde editie belooft dus nu al een succes te worden. Ben jij er dan ook bij?

Meer berichten