De uitreiking van cheques ter waarde van € 15.000 aan drie goede doelen namens Ronde Tafel 126 Land van Cuijk & Noord-Limburg zorgde voor een groot feest tijdens het Blarenbal in Boxmeer.
De uitreiking van cheques ter waarde van € 15.000 aan drie goede doelen namens Ronde Tafel 126 Land van Cuijk & Noord-Limburg zorgde voor een groot feest tijdens het Blarenbal in Boxmeer. (Foto: Bas Delhij)

Goede doelen ontvangen €15.000 van Ronde Tafel

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Na twee jaar afwezigheid wegens corona organiseerden de leden van Ronde Tafel 126: Land van Cuijk en Noord-Limburg weer hun traditionele serviceproject rondom de Vierdaagse. Ruim honderd wandelaars liepen met shirts vol sponsoren, waardoor er cheques van € 5.000 werden uitgereikt aan drie goede doelen. Een aantal wandelaars woonden de uitreiking bij tijdens het Blarenbal, de zaterdag na de Vierdaagse, in Boxmeer.

Het geld komt via drie goede doelen terecht bij jongeren in de regio. Zo zet Stichting Mijn Masker Af zich in om jongeren te helpen met thema’s als rouw en verlies, door gastlessen te laten verzorgen door jongeren die daar zelf ervaring mee hebben. Stichting Leergeld Land van Cuijk zorgt ervoor dat alle kinderen kunnen meedoen, ook als de ouders minder geld te besteden hebben. Met het geld voor Oekraïne worden onder andere fietsen opgeknapt, zodat vluchtelingen die hier naar de middelbare school gaan een fiets tot hun beschikking hebben. 

Ronde Tafel-voorzitter Joost van den Bogart vertelt trots: “Het voelt fantastisch om na twee jaar weer zo terug te mogen komen met drie cheques voor echt hele mooie goede doelen. Fijn om als club zo bij te dragen aan het leven van jongeren in het Land van Cuijk en Noord-Limburg!”,

Meer berichten