<p>De fietstocht eindigde met een heerlijk boergondisch festival.</p>

De fietstocht eindigde met een heerlijk boergondisch festival.

Op weg naar je diner uit en in Land van Cuijk

  •   keer gelezen

REGIO | Eten met pure streekproducten. Dat kon zaterdag 30 juli in het Land van Cuijk. Een zestigtal deelnemers fietsten een tocht van 35 kilometer langs boerenbedrijven op het platteland tussen Wanroij en Sint Anthonis. Om daarna te genieten van een boergondisch diner van een Eigezwijns hamburger met kidneybonen, gebakken aardappelen tot kersen. 

Land van Cuijk Boert Bewust en ZLTO Land van Cuijk organiseerden de fietstocht ‘Op weg naar je diner’ in het kader van de landelijke actie ‘Boeren en tuinders pakken uit in de zomer. “Ontzettend leuk om te doen. Op een melkveebedrijf konden we een rondje door de koeienstal fietsen. Mooi! Onderweg kwamen we langs gewasborden die lieten zien wat er groeit. En de sperziebonen aten we later bij het diner”, zei een enthousiaste deelnemer. 

Boergondisch festival
De tocht was bedoeld om te beleven hoe het dagelijks voedsel wordt geproduceerd. Bij Melktap De Kamphoeve konden mensen verse melk proeven. „Ik heb ontzettend leuke reacties gehad. ‘O wat is die melk lekker romig’. Wij vonden het heel fijn om over ons bedrijf te kunnen vertellen”, zegt melkveehoudster Marijke Arts uit Overloon.

Fietsers bezochten ook fruitbedrijven, een zorgboerderij en een pluimveebedrijf. Stalbezoek is daar niet mogelijk maar een bedrijfsfilm, een kiphapje en uitleg vanuit het tuinhuis bracht de deelnemers veel informatie.

Op de Lamperse Hei in Wanroij eindigde de tocht met het boergondisch festival; een heerlijk diner volledig gemaakt met producten uit het Land van Cuijk. Het was lekker en gezellig met nog fijne gesprekken tussen boeren en burgers.

In de zomervakantie zijn nog diverse leuke uitjes naar de boerderij, zie boerenentuinderspakkenuit.nl.

Meer berichten