De extreme droogte van afgelopen weken heeft voor- en nadelen. Het stro droogt snel maar we moeten allen opletten op ons waterverbruik.
De extreme droogte van afgelopen weken heeft voor- en nadelen. Het stro droogt snel maar we moeten allen opletten op ons waterverbruik. (Foto: Ten Haaf Fotografie)

Brabant Water: ‘Gebruik alsjeblieft minder water’

  •   keer gelezen

REGIO | Het is droog in Nederland, heel erg droog. Het aanhoudende warme weer zorgt meer en meer voor problemen. Kijkend naar de weervoorspellingen voor de komende periode zal deze droogte ook nog wel even aanblijven. Om iedereen van verfrissend drinkwater te voorzien en om de druk in de leidingen te behouden, roept drinkwaterbedrijf Brabant Water op om minder water te verbruiken. 

“Het is warm in Brabant en we verbruiken heel veel drinkwater tegelijk nu,” aldus Brabant Water. “We vragen u daarom - juist ook op deze hele warme dagen - slim om te gaan met water. Zo houden we samen de druk op het water goed. ”

Tips
Brabant Water geeft enkele eenvoudige besparingstips. Zo vraagt het drinkwaterbedrijf mensen om korter te douchen met een minder harde straal. Wie een zwembadje heeft, doet er op zijn beurt goed aan om het enkel te vullen met een klein laagje water. Dan blijft het verfrissend zonder dat het waterverbruik buitensporig wordt. “En zorg dat het schoon blijft, zodat u het langer kunt gebruiken.”

Indien er geen chemische middelen in het zwembadje worden gedaan om de hygiëne te garanderen, kan dit zwembadwater ook weer worden gebruikt om de planten water te geven. Gieter in het zwembad en wateren maar. Aan de mensen die liever een sproeier gebruiken wordt gevraagd ‘slim te sproeien’. Door bijvoorbeeld tussen 22:00 uur en 6:00 uur de planten te sproeien beperk je de hoeveelheid water die verdampt. Brabant Water: “Je tuin water geven doe je liever één keer per week goed, dan elke dag een beetje. Daar worden je planten sterker van.”

Goed blijven drinken
Met deze tips kan Brabant Water de 2,6 miljoen inwoners van Brabant en een stukje Zeeland blijven voorzien van verfrissend drinkwater. Dat is natuurlijk heel belangrijk “Juist met deze hoge temperaturen is het belangrijk goed te drinken. Kraanwater is de beste dorstlesser!”

Meer berichten