Erik de Haas (links) en Jo van Mill (rechts) zijn tijdens de bouwvakborrel van afgelopen vrijdag, welverdiend in het zonnetje gezet.
Erik de Haas (links) en Jo van Mill (rechts) zijn tijdens de bouwvakborrel van afgelopen vrijdag, welverdiend in het zonnetje gezet.

Na 36 jaar vindt Jo het mooi geweest; ‘Ik ga voor het eerst in mijn leven niks doen’

Algemeen 6.935 keer gelezen

BEUGEN | Jobhoppen, het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Met name jongeren wisselen om de paar jaar, of zelfs maanden, van werkgever. Hieraan liggen diverse redenen ten grondslag. Het Beugense Martens Bouw is echter niet zo bekend met dit fenomeen. Het bouwbedrijf kent een meerdere werknemers die al decennialang trouw de handen uit de mouwen steken. Jo van Mil (65) is daar een goed voorbeeld van. Maar na 36 jaar trouwe dienst mag de Sint Tunnissenaar met welverdiend pensioen.

“Ik ga voor het eerst in mijn leven niks doen,” zegt Jo licht geamuseerd. Al die 36 jaar ging hij met plezier fluitend de deur uit. Dat hoeft vanaf nu dus niet meer. “Nu begint de bouwvak natuurlijk. Dus het voelt nog gewoon als vakantie. Maar als ik over drie weken ineens niet meer ’s ochtends mijn boterham hoeft te smeren, dan zal dat denk ik wel wat gek voelen.” Toch is Jo stellig in zijn voornemen om eerst even niks te doen. Zoals menig pensionado met gouden handjes heeft hij al wel wat vragen binnen gekregen als “Oh, nu je toch tijd hebt, kun je even…?” Jo lacht: “Maar dat heb ik voorlopig even afgehouden. Anders kon ik net zo goed blijven werken!”

Warme banden
In het licht van de maatschappelijke jobhoptrend ontstaat de vraag hoe Jo het al die jaren met zoveel plezier heeft uitgehouden in Beugen. Daarover is de vakman bondig: “Je moet gewoon plezier hebben in je werk en goed met je collega’s kunnen, een goede band met ze hebben. Dat maakt dat ik iedere dag met een lach de deur uit ging.”

“Toen ik er in het begin kwam werken was het nog echt een familiebedrijf. Peter (Martens) zat toen net een paar maanden op de stoel als directeur. Ik was de tweede persoon die hij had aangenomen. Toen voelde het in de pauzes nog echt alsof je gewoon bij het gezin aan tafel zat.” Door de goede banden die Jo er op na houdt met de familie is dit warme gevoel nooit verloren gegaan. Voor Jo blijft Marten Bouw een familiebedrijf.

Feestelijk afscheid
Niet voor niets dat familie Martens en de rest van het personeel Jo niet graag zien gaan. Dat weerhield ze er niet van om de Sint Tunnissenaar een mooi afscheid te geven. Op zijn laatste werkdag werd Jo verrast met een feestelijk bord vol foto’s. “En toen ik thuiskwam had mijn vrouw ook nog eens alles versierd. Dat was heel leuk!”

Tijdens de laatste borrel voor de vakantie werd Jo nog eens echt lekker in het zonnetje gezet. Daarnaast werd er stilgestaan bij het jubileum van Erik de Haas, die inmiddels ook al 30 jaar bij Martens werkt. Erik is hard op weg om Jo’s record te breken. Jobhoppen? Bij Martens Bouw komt dat niet in het woordenboek voor.

“Wie neemt mijn plaats in?”
Ben jij ook een bouwgek en zie je het ‘voormanschap’ wel zitten? Martens Bouw heeft nog geen opvolger voor Jo. “Kom eens praten op onze basis in Beugen. Of check de www.martensbouw.nl voor meer informatie en andere vacatures.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant