Afbeelding

Brabantse turnkampioenschappen in Cuijk

Sport 97 keer gelezen
CUIJK - Sportvereniging Olympia Cuijk is zaterdag en zondag de gastheer en gastvrouw van het Brabantse kampioenschap turnen. Sporthal De Kwel is de locatie waar 300 turners en turnsters die in de derde en vierde divisie strijden om de titels en de kwalificatie voor het Nederlands kampioenschap.

[image=19053]

De kampioenschappen in Cuijk vinden plaats onder de vlag van de Koninklijk Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). De organisatie is in handen van de KNGU en Olympia Cuijk. “We hebben na een lange tijd weer eens ingeschreven en we hebben de wedstrijden toegewezen gekregen”, zegt Olympia-voorzitter Inge Daanen.

Regiokampioenschappen
Op zaterdag vinden in De Kwel de regiokampioenschappen van de meerkamp in de vierde divisie plaats. Individuele turners in de leeftijden vanaf 9 jaar proberen op vloer, sprong, balk en brug kwalificatie voor het Nederlands kampioenschap af te dwingen. “Namens Olympia komen hier Mirthe de Graaf uit Beers, Kirsten van Kessel (Haps), Debby Graat (Oeffelt) en Denise Hofmans (Vianen) in actie”, zegt de voorzitter.

Toestelfinales
Op zondag worden de toestelfinales in de derde divisie afgewerkt. Ook hier zijn naast de Brabantse titels de plaatsingsbewijzen voor het NK te verdienen. Kyra Willems (Cuijk) en Lara Jacobs (Haps) vertegenwoordigen hier Olympia Cuijk.
De Noord Brabantse turnkampioenschappen in sporthal De Kwel beginnen op zaterdag en zondag om 9.00 uur. De wedstrijden duren tot omstreeks 16.00 uur. Voor meer informatie en het programma kijk op www.olympia-cuijk.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant