Afbeelding

Veel nieuwe brugklassers op Elzendaalcollege

Onderwijs 21 keer gelezen
GENNEP / BOXMEER - Ondanks de daling van het aantal basisschoolleerlingen in de regio, is het aantal aanmeldingen voor de brugklas van het Elzendaalcollege gestegen. Het aantal aanmeldingen voor Elzendaalcollege Boxmeer is met 10% gestegen. Elzendaalcollege Gennep heeft maar liefst 30% meer aanmeldingen ontvangen.

[image=298262]

Eerder dit jaar werd Elzendaalcollege Gennep verkozen tot een van de betere Limburgse scholen.
Uit onderzoek blijkt dat de tevredenheid onder leerlingen en ouders zeer hoog is. “Onze school is de afgelopen jaren zowel van binnen als van buiten zichtbaar veranderd. Daarnaast hebben we ons onderwijsaanbod nog verder uitgebreid”, vertelt locatiedirecteur Ernst de Vries. Dit geldt ook voor Elzendaalcollege Boxmeer. De onderwijslocatie aan de Stationsweg is volledig vernieuwd en speciaal ingericht voor onderbouwleerlingen. Nieuwe leerlingen starten volgend schooljaar in dit gebouw.
In de meeste omliggende dorpen is de krimp (als gevolg van een geboortedaling) vanaf dit jaar merkbaar. Ondanks dit gegeven is het aantal aanmeldingen voor het Elzendaalcollege gestegen. “Geweldig nieuws. We kijken nu al uit naar volgend schooljaar”, aldus Ernst de Vries.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant