Nierstichting collecte voor kinderen met een nierziekte

  •   keer gelezen

CUIJK | Je ziet het vaak niet aan ze, maar opgroeien met een nierziekte eist ongelooflijk veel van kinderen. In de week van 18 t/m 24 september zetten daarom duizenden vrijwilligers zich in voor de jaarlijkse collecteweek van de Nierstichting. In Cuijk gebeurt de collecte met de collectebus met daarop een QR-code. Door deze manier kan de donateur zelf kiezen hoe hij/zij/het, het liefst doneert. De donateur kan met de mobiele telefoon een QR-code scannen en een donatie doen. Alle donaties dragen bij aan een toekomst van genezing van nierziekten. 

Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten en drinken wat ze willen, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “Elke dag weer vragen deze doorzetters het uiterste van zichzelf om gewoon te léven. Jonge helden zijn het. Voor hén willen wij er zijn. Nu en later.” 

Bram (4) is geboren met een erfelijke nierziekte. Sinds kort moet hij elke middag en nacht dialyseren. 11 uur lang. Dat houdt hem in leven. Zijn moeder Marianne: “Ik denk dat het vooral Bram zelf is, die me op de been houdt. Want hij blijft vrolijk en vol levenslust. Ondanks dat hij dagelijks moet dialyseren, snel moe is, al die medicatie moet slikken en zich aan een strikt zout- en fosfaatarm dieet moet houden. Voor mij is hij de grootste jonge held die er is.”

Collectevrijwilligers maken het verschil voor nierpatiënten
“Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen. Door er aandacht voor te vragen en meer onderzoek te doen. De Nierstichting krijgt geen financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook fundamenteel voor de Nierstichting”, benadrukt Franca Weber, collectecoördinator van de Nierstichting in Cuijk. Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met de inzet van onze collectanten en de steun van donateurs.”

Collecteren met collectebus en QR-dager
Collectanten kunnen op twee manieren collecteren: met een collectebus en een QR-code. Op deze manier kan de donateur zelf kiezen hoe hij of zij doneert. Deze vernieuwende wijze van collecteren met de QR-code maakt dat de collecte aansluit bij de huidige betaalopties.

Meer berichten