<p>Gefeliciteerd Chrit!</p>

Gefeliciteerd Chrit!

(Foto: Persbureau SK-Media)

Koninklijke Onderscheiding voor Chrit Joosten uit Overloon

  •   keer gelezen

HORST | Chrit Joosten uit Overloon is zaterdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door waarnemend burgemeester Kompier van gemeente Venray tijdens de viering van het 90-jarig jubileum van scheidsrechtersvereniging Horst-Venray in Horst. 

Maar liefst 41 jaar verricht Chrit vrijwilligerswerk voor diverse organisaties. Voor de KNVB is hij onder andere actief als scheidsrechter en het aanstellen van scheidrechters, rapporteur, commissielid van diverse werkgroepen, praktijkbegeleider scheidsrechter en coach. Eveneens is hij waarnemer bij het ontwikkeltraject scheidsrechters. Voor zijn inzet ontving hij in 2004 van de KNVB de zilveren waarderingsspeld.

Sinds 1985 is Chrit een actieve vrijwilliger bij Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray. Hij was 19 jaar bestuurslid van 1985 tot 1988, van 1991 tot 2004 en in 2013. Daarnaast is hij 29 jaar actief geweest in diverse commissies en tot op heden is hij nog lid van de spelregelcommissie.

Van 2010 tot 2015 was hij lid van het redactieteam van Boxmeerse Lokale Omroepstichting Regionale Televisie (BLOS RTV is nu Omroep Land van Cuijk). Hij was programmamaker, interviewer en editor.

Vanaf 2017 is Chrit bestuurslid van gemeenschapshuis De Pit in Overloon. Daarnaast is hij als beheerder het aanspreekpunt en coördinator van de medewerkers en vrijwilligers.

Ridder 
Vanwege de bijzondere, intensieve en betrokken inzet van de Overloner op zowel lokaal en regionaal niveau, heeft de koning het besluit genomen om Chrit te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Duo aanvraag 
Tegelijkertijd werd de heer P. Hanen uit Venray ook onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook hij vervulde vele jaren vrijwilligerswerk voor de scheidsrechtersvereniging. De versierselen werden ook hem door waarnemend burgemeester Kompier opgespeld.

Meer berichten