MHV'81 won van ZAP.
MHV'81 won van ZAP. Foto: Nienke van de Boom

Handbalsters MHV’81 verslaan ZAP in moeizame wedstrijd

Overige sport 182 keer gelezen

MILL | Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van dames 1 van  MHV’81 op het programma. Tegenstander was ZAP uit ’t Veld. Een dorpje uit de kop van Noord-Holland. Vorig seizoen vocht ZAP lang tegen degradatie maar dankzij een sterke serie aan het einde van het seizoen eindigde zij onder in de middenmoot. Met name de wedstrijd in ’t Veld was voor MHV een moeilijke wedstrijd.

Coach Gommans begon had een basisplaats voor Nicole Nijenhuis en Diede Baltussen. De Millse dames begonnen in een hoog tempo aan de wedstrijd. Lieke van Baal en Laura Swinkels scoorde er op los maar ZAP deed dat aan de andere kant ook waardoor het scoreverloop gelijk op bleef gaan.
Na een kwartier spelen was keepster Nienke van de Boom belangrijk met een fase waarin ze drie ballen stopte. Via een strafworp kwam MHV op 11-10 maar de Millse verdediging had moeite met de linkeraanvallers van ZAP. De energie van de eerste minuten was bij ZAP echter weg waardoor hun aanvallen langer duurde en MHV sterker werd in de verdediging. Via een schitterende break van de Millse keepster op Laura Swinkels werd het 13-10. In deze fase van de wedstrijd kwam ZAP bijna 10 minuten niet tot scoren en liep MHV uit tot een verschil van zes goals. Het leek erop dat MHV voor de rust een flink gat kon slaan maar dat gebeurde niet. In een paar minuten werd een paar keer knullig balverlies geleden en kwam ZAP weer terug tot een verschil van drie goals.

Zelfde spelbeeld
In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. ZAP speelde vrijuit en elke bal was raak. De Millse dames bleven wat aanrommelen en het spel werd nerveuzer en zo kwam ZAP na 17-11 vlak voor rust, op gelijke hoogte:17-17. Zou ZAP nu doorgaan en de wedstrijd echt overnemen? Dat gebeurde niet. Maud van Schipstal bracht MHV’81 op voorsprong waarna Laura Swinkels opnieuw een sterke fase kende. Uit een pass van Laura mikte Meike Weren 24-20 in de kruising. Via 25-22 door Lieke van Baal komen de Millse dames weer in een rommelige fase terecht. Na een aantal tijdstraffen en gemiste kansen komt ZAP weer een beetje terug en lijkt het geloof in een stunt voor de dames uit Noord-Holland te groeien. De tijd dringt maar de aanvallen van ZAP duren wel erg lang. De aanvallers van ZAP missen de overtuiging en Mill kan een aantal keren via snelle tegenaanvallen scoren. Met een onderschepping aan de middenlijn en een doelpunt brengt Maud van Schipstal de 33-28 eindstand op het scorebord.
Het was een wedstrijd met twee gezichten, snelle aanvallen werden afgewisseld door rommelige momenten waardoor ZAP lange tijd geloof had in een goed resultaat. Zover kwam het niet doordat de Millse dames op de beslissende momenten toch echt beter was.
Komende zaterdag spelen de dames om 19.00 uur een uitwedstrijd tegen E&O uit Emmen.