Wethouder Willy Hendriks - Van Haren (rechts) kreeg de eer om het inmiddels twee busjes tellende vervoersinitiatief officieel te openen. "Ik sta echt te kijken van wat hier kan. Geweldig initiatief!" (Foto: SK-Media)
Wethouder Willy Hendriks - Van Haren (rechts) kreeg de eer om het inmiddels twee busjes tellende vervoersinitiatief officieel te openen. "Ik sta echt te kijken van wat hier kan. Geweldig initiatief!" (Foto: SK-Media) (Foto: Persbureau SK-Media)

Na een jaar proefdraaien omarmt Cuijk de Zonnebus

  •   keer gelezen

CUIJK | De Zonnebus in Cuijk is na een jaartje proefdraaien al een groot succes gebleken. In het bijzijn van wethouder Willy Hendriks – Van Haren, veel vrijwilligers, vrijgevige sponsoren en een vrolijk publiek werd het vervoersinitiatief officieel afgetrapt.

“We zijn al een jaartje onderweg. Met dank aan onze chauffeurs, die ontzettend hard hebben gewerkt om te zorgen dat we uiteindelijk op de kaart staan.” Met die woorden opende Shirley van Hoof, wijkraadvoorzitter Padbroek, de goed bezochte bijeenkomst. “Ik heb eigenlijk alleen maar heel veel lof voor onze chauffeurs en hun inzet. Ik hoop dat we straks een heel groot succes worden in het Land van Cuijk. Zodat we heel veel mensen die het lastig vinden om van A naar B te komen, kunnen vervoeren.” 

De Zonnebus stelt mensen in Cuijk in staat om voor slechts één euro naar bijvoorbeeld de dokter, (super)markt, bibliotheek of vrienden en familie te rijden. Voordat de elektrische, door vrijwilligers bestuurde busjes er waren, bleek dit voor veel ouderen en mensen die slecht ter been waren een enorme opgave. 

Donateurs en sponsoren
Dankzij royale giften van talloze sponsoren - Shirley: “We hebben er zo veel, ik kan niet ze allemaal opnoemen” - en subsidies is de Zonnebus mogelijk gemaakt. En daar is sinds vrijdag nog een flink bedrag bijgekomen. “Ik zie dagelijks die bussen voorbijkomen en ik dacht: ‘daar moeten wij als wijkraad Centrum Cuijk ook iets voor doen’,” sprak Lam Arends van wijkraad Centrum Cuijk bij de openingsbijeenkomst. “Nou, wij hebben besloten om een bedrag van 3000 euro te overhandigen voor in de toekomst. Want als ik zie, Land van Cuijk met 90.000 inwoners, dan mogen er nog een hele hoop ritjes gemaakt worden!” Ook de ouders van de voorzitster hebben een royale schenking van 1000 euro gedaan.

Stichting Zonnebus Cuijk is al deze donateurs, sponsoren en de vele vrijwilligers ontzettend dankbaar. 

Meer berichten