Heijen heeft zich gekwalificeerd voor de knock-outfase van de KNVB-districtsbeker na winst op Astrantia.
Heijen heeft zich gekwalificeerd voor de knock-outfase van de KNVB-districtsbeker na winst op Astrantia. Foto: Marieke Lemmen
vierde klasse F

‘We zullen het wekelijks moeten laten zien’

Voetbal 618 keer gelezen

HEIJEN | Heijen is dit seizoen ingedeeld in de vierde klasse F, met enkele clubs uit de regio en tal van Limburgse tegenstanders. De nieuwe trainer Tim Driessen zag zijn ploeg in de districtsbeker onder meer winnen van derdeklasser Vianen Vooruit. “Op papier was die uitslag wellicht een verrassing, maar ik weet wat mijn spelersgroep kan.”

“De komst van Thymo Zeelen (Vitesse’08) en Coen van de Venn (SSS’18) heeft duidelijk wat teweeggebracht. Niet alleen de basis is duidelijk sterker geworden, maar ook in de breedte is aardig wat mogelijk”, vertelt de Cuijkenaar, die deze zomer de overstap maakte van GFC’33 naar Heijen. Driessen had liever een andere indeling gezien. “We missen komend seizoen de derby’s tegen Milsbeek en Achates, die erg leven in Heijen. Sowieso had ik graag wat meer tegenstanders uit het Land van Cuijk gehad. Op papier is deze klasse wel wat minder dan klasse 4H, maar dit biedt wellicht ook meer kansen. We hebben een prima voorbereiding gedraaid en uitgesproken voor een top-drie-klassering te gaan, maar we zullen het wekelijks moeten laten zien. Ook tegen de zogenaamde mindere tegenstanders.”

‘Stappen maken’
Geen derby’s dus voor Heijen, al kan de ontmoeting met Sambeek met enige fantasie als zodanig gekwalificeerd worden. Beide dorpen worden immers alleen gescheiden door de Maas. Andere clubs uit de regio in klasse 4F zijn DSV en VIOS’38. Trainer Michel Janssen van de Beugenaren geeft aan dat hij een goede voorbereiding achter de rug heeft. “Niet zozeer qua uitslagen, maar qua spel dat we graag willen spelen, vind ik dat we stappen gemaakt hebben. Het zou nog mooier zijn als we het niveau van de trainingen elke wedstrijd op de mat zouden kunnen leggen. We gaan gelukkig de goede kant op.”

Programma vierde klasse F:
DSV        -         EWC ‘46
Meterik        -         SVEB
SV Oostrum        -         SV Kronenberg
VV Sambeek        -         VV Heijen
VIOS ‘38        -         Stormvogels ‘28
SV Merselo        -         Montagnards

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant