Astrantia versloeg BVV'27.
Astrantia versloeg BVV'27. Foto: Marieke Lemmen

5D: Winst Astrantia, gelijkspel bij VCA en De Zwaluw en verlies ‘Tox’ en Holthees

Voetbal 855 keer gelezen

MIDDELAAR | Astrantia heeft de eerste wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Daarmee was het de enige regioclub die tot een driepunter kwam, want VCA en De Zwaluw deelden de punten met respectievelijk SVS en SVOC’01. Holthees-Smakt en Toxandria openden het seizoen met een nederlaag.

Astrantia won van BVV’27 met 1-0 gewonnen door een penalty van Tim Sengers. Doordat de thuisploeg daarna veel kansen liet liggen, kwam BVV’27 in de slotfase nog bijna op gelijke hoogte. “Zij raakten de paal. Maar op dat moment hadden we het duel al veel eerder beslist moeten hebben. Zeker in de tweede helft speelden we prima en hebben we meerdere kansen gehad. De overwinning is meer dan terecht.”

Onnodig puntverlies De Zwaluw
De Zwaluw dacht ook drie punten binnen te hebben, maar zag op de valreep SVOC’01 nog de gelijkmaker scoren. Door goals van Sal Langerak, Willem van Haren (penalty) en Tom Willems leidden de Oeffeltenaren diep in de tweede helft met 3-2. “We hebben daarna twee grote kansen gehad om de wedstrijd te beslissen. Als je dit niet zakelijk doet, kost je dat punten”, baalde Michel van de Venn van De Zwaluw.

VCA en SVS scoren niet
Enkele kilometers verderop speelden VCA en SVS in Sint Agatha doelpuntloos tegen elkaar gelijk. “De eerste 20 minuten speelden wij niet met overtuiging, waardoor SVS de kansen kreeg. Daarna pakten wij de regie op en dat resulteerde uiteindelijk in kansen voor ons”, legde Santino Nas van VCA uit. “Over het vertoonde spel, op de eerste twintig minuten na, ben ik zeer tevreden. Ik merk wel dat wij nog stappen moeten maken in het afmaken van kansen en het spel zelf. Zodra dat gaat gebeuren, dan komen de resultaten vanzelf.”

Holthees en Toxandria verliezen
Holthees-Smakt en Toxandria beleefden allebei een valse start. Holthees verloor thuis met 0-2 van Sporting S.T. “Het was een zeer matige wedstrijd vanuit onze kant, met weinig beleving in de ploeg. Dan word je op alle vlakken afgetroefd door de tegenstander”, concludeerde Patrick Wijnen van Holthees. Toxandria verloor op bezoek bij titelfavoriet Leunen met 2-0. Bij een 1-0 achterstand waren de gasten twee keer dichtbij de gelijkmaker. Frank Havens kopte op de lat en had na een overtreding een penalty moeten hebben. De scheidsrechter oordeelde anders.

Astrantia versloeg BVV'27.
Astrantia versloeg BVV'27.
Astrantia versloeg BVV'27.
Astrantia versloeg BVV'27.
Tim Sengers scoorde vanaf elf meter voor Astrantia.
Astrantia versloeg BVV'27.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant