Heijen (rood-blauw) hier in actie tegen Astrantia rekende af met promovendus Sambeek. Foto: Marieke Lemmen

4F: Sjors Janssen grote man bij VIOS ‘38

Voetbal 957 keer gelezen

Op de openingsdag rekende Heijen rekende met nieuwkomer Sambeek. Op D’n Urling werd het 0-3 voor de Heijenaren. De meeste doelpunten vielen op sportpark De Laan in Sint Anthonis. Daar stuurde DSV het Limburgse EWC’46 met 6-3 naar huis. Het Beugense VIOS’38 is de competitie voortvarend gestart. In de thuiswedstrijd tegen Stormvogels ’28 werd met 4-3 gewonnen. Drie keer gaven de bezoekers uit Siebengewald een voorsprong prijs.

Door Jos Gröniger

Grote man in de ploeg van trainer Michel Janssen was Beugenaar Sjors Janssen. Hij scoorde alle treffers voor de thuisploeg. “Complimenten voor mijn ploeg, voor de inzet en het geloof in de overwinning”, sprak trainer Janssen na afloop. “Lekker om na drie keer een achterstand de wedstrijd nog over de streep te trekken.”
Heijen trof in Sambeek een onbekende tegenstander. Sambeek en Heijen stonden in competitieverband zelden eerder tegenover elkaar. De ploeg van de nieuwe trainer Tim Driessen liet zich door de promovendus niet verrassen. “We schatten vooraf in dat zij ons zouden laten komen. Dat gebeurde, maar we gingen er goed mee om. We zijn niet in problemen gekomen”, vertelde winnend coach Tim Driessen. Voor Heijen scoorden Bas Janssen, Jeen Schiks en Tijn Wabeke (uit een strafschop).
Op sportpark De Laan zag het publiek een ware doelpuntenregen. Negen keer vonden de beide ploegen het net. De thuisploeg opende flitsend en leidde na 19 minuten met 3-0 door doelpunten Javi Janssen (2) en Lars Veldpaus. Stijn Willems bekroonde een ijzersterke eerste helft met de vierde treffer. Na de pauze kende DSV een terugval. Slordigheden in het Sint Tunnisse spel werden door EWC afgestraft, en de voorsprong slonk tot 4-2. Rens van Tienen schoot DSV op 5-2 en Willem Jans bepaalde de eindstand op 6-3. Trainer Thijs Goossens was tevreden over het spel uit de eerste helft. De vertoning in de tweede helft kon hem minder bekoren. “We willen meedoen om een plaats in de nacompetitie en in de top drie eindigen. Dat kan maar dan moeten we wekelijks het spel laten zien dat we tegen Excellent op de mat legden. De ploeg is jong, en kan veel leren. Als dat lukt kunnen we ver komen.”