Afbeelding

Merletcollege Cuijk in finale Artcadia

Onderwijs 23 keer gelezen
CUIJK - Het Merletcollege in Cuijk heeft samen met elf andere scholen de finale van Artcadia (de landelijke techniek- en kunstwedstrijd ‘Artcadia, Imagine your future’ www.artcadia.nl) bereikt met het project Eco-kom. In een fictieve toekomststad doen zich vraagstukken voor op het gebied van mobiliteit, water, milieu, ruimte en gebouwen.

[image=291864]

De wedstrijd is georganiseerd door advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS en de ideële organisatie Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) in samenwerking met en leverancier van digitale printsystemen Canon Nederland om jongeren van middelbare scholen te laten zien en ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is.

Landelijke wedstrijd
Artcadia wordt voor de zevende keer gehouden. Het is een landelijk techniek- en kunstproject voor leerlingen van havo/vwo 2. De leerlingen bedenken samen creatieve oplossingen voor de fictieve toekomststad Artcadia. De winnende school bezoekt met tien leerlingen en twee docenten bijzondere locaties en mooie, technisch interessante projecten in Londen. Daar nemen we ook een kijkje ‘achter de schermen’.

Finale
Elke school leverde maximaal vier werkstukken in. Er kwamen ruim tweehonderd maquettes, schilderijen, multimedia en andere creatieve uitingen binnen. Die werkstukken zijn door een deskundige jury beoordeeld en daaruit zijn de finalisten geselecteerd. Deze groepen werken hun projecten vervolgens verder uit en geven tijdens de feestelijke finale een presentatie. Dat gebeurt op woensdag 8 april 2015 in het Evoluon in Eindhoven. De finale wordt gepresenteerd door Ruud Feltkamp. Het Theresialyceum in Tilburg won in 2014.
Meer informatie op www.artcadia.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant