Afbeelding

Gennep stelt meer 30 km-zones in

Verkeer en vervoer 24 keer gelezen
GENNEP - Op meer wegen in de gemeente Gennep wordt de snelheid binnenkort teruggebracht naar 30 kilometer per uur. Een motie van D66 is de aanleiding van het invoeren van 30 km-zones in de diverse kernen van de gemeente.

[image=297114]

De komende jaren (tot en met 2017) wordt de Bloemenstraat-Sprokkelveld (Milsbeek), Niersweg-Zuidoostwal (Gennep, Heiveld (Milsbeek) en de Eindstraat (Ven-Zelderheide) ingericht als 30 km-zone. Dat is nodig om verkeersgebruikers te kunnen houden aan de maximum snelheid op het betreffende traject. Bovendien hanteert de politie het standpunt dat een weg eerst ingericht moet zijn voordat er op snelheid gecontroleerd gaat worden.
Bij de herinrichting komt de Niersweg-Zuidoostwal als eerste aan bod. Langs de weg is inmiddels een smiley geplaatst maar die oogst niet het gewenste resultaat. Ter hoogte van de pastorie wordt een verhoogd zebrapad aangelegd voor een veilige oversteek naar de scholen. Ook wordt de bushalte verplaatst. De kruispunten bij de Nieuwstraat en de Bleekstraat worden verhoogd.
De aanpassingen worden naar verwachting in 2016 doorgevoerd.
Op de Sprokkelveld in Milsbeek wordt eveneens in 2016 begonnen met de werkzaamheden.
In later stadium komen de Heiveld en de Eindstraat aan de beurt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant