Afbeelding

Conferentie ‘Jenaplanonderwijs 2032’

Onderwijs 109 keer gelezen
BOXMEER - Hoe zou het onderwijs er in 2032 uit moeten zien? Wat hebben kinderen nu op school nodig om klaar te zijn voor de toekomst? Woensdag 4 februari vindt de conferentie ‘jenaplanonderwijs 2032’ plaats in De Weijer in Boxmeer.


De Peppels, de Canadas en Metameer jenaplan Boxmeer gaan het gesprek aan met verschillende mensen en organisaties uit de maatschappij. De scholen presenteren hun visie op de toekomst van het jenaplanonderwijs in Boxmeer en vragen de genodigden om feedback.

#Onderwijs 2032, initiatief Dekker
Staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker vraagt om een open maatschappelijke dialoog. Welke kennis en vaardigheden hebben kinderen nodig om straks mee te kunnen draaien in de toekomstige maatschappij? Welke bijdrage moet het onderwijs leveren aan persoonsvorming en talentontwikkeling van kinderen?

[image=297389]

Leren samenleven
“In het nieuwe jenplanboek ‘Jenaplan, school waar je leert samenleven’ staan suggesties om die school van de toekomst te bouwen,” zegt Peter van Dijk, directeur jenaplan basisscholen Boxmeer. “De nieuw ontwikkelde jenaplanessenties zouden hier een belangrijke rol in kunnen spelen.” Berita Cornelissen, directeur Metameer jenaplan, vult hem aan: “We willen samen met verschillende partijen de verbinding aangaan met het onderwijs in 2032. Welke ideeën zijn er, waarmee wij onze plannen kunnen verrijken?”

Mening delen?
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. U kunt mailen naar r.boxmeer@metameer.nl voor aanmelding. De conferentie ‘jenaplanonderwijs 2032’ begint woensdag 4 februari om 20.00 uur in De Weijer in Boxmeer.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant