Afbeelding

Bezwaren 'Botteliersdreef' tegen snelfietspad

Verkeer en vervoer 62 keer gelezen
CUIJK - Bewoners van zeven woningen aan de Botteliersdreef in Cuijk hebben in een brief aan het college van B en W hun bezwaren tegen de komst van een snelfietsroute tussen Cuijk en Nijmegen kenbaar gemaakt.

[image=297221]

De bezwaarmakers beschrijven twaalf punten die ‘door bestuurlijke ingreep voor schade zorgen’. Zo noemen omwonenden onder anderen het verlies van groen, aantasting van de leefbaarheid, hogere braakonveiligheid, afnemende veiligheid, toenemende wateroverlast en extra verkeershinder en -lawaai. “We worden nu dubbel gepakt. Naast de handicap van het treinverkeer komen hier snor- en bromfietsen met extra fijnstof bij”, aldus de omwonenden.
Marcel van Bochove, één van hen, legt uit: "We hopen vanavond ook van andere bezorgde wijkbewoners te vernemen hoe men denkt over dit prestigieuze project en de impact op hun leefbaarheid. We hopen dat de politiek gevoelig zal zijn voor deze argumenten en de route aanpast naar de kant waar er aantoonbaar meer ruimte is en een deel van de ruimte al een verlicht pad is, namelijk aan de Heeswijkse zijde. Wij hebben al gevraagd dit ook financieel kritisch te bekijken, want wij menen dat ook kosten bespaard kan worden indien zoveel mogelijk de bestaande paden worden gebruikt."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant