Afbeelding

Metameer twee keer ‘Excellente School’

Onderwijs 29 keer gelezen
STEVENSBEEK / BOXMEER - Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker maakte maandag 26 januari bekend dat Metameer het predicaat ‘Excellente School’ ontvangt. De uitreiking vond plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte.

[image=297616]

Metameer is hiermee één van de 106 scholen in Nederland die deze erkenning van het ministerie van Onderwijs ontvangt. Onderwijs op Metameer staat voor kwaliteit, aandacht en innovatie. Deze erkenning bekrachtigt de energie die medewerkers én leerlingen de afgelopen jaren in het onderwijs van Metameer hebben gestoken.
Tijdens de visitatie van de jury in oktober 2014 zei een ondervraagde leerling dat je op Metameer zelfvertrouwen krijgt. Een mooier compliment kan een school zich niet wensen. Ook met ouders, docenten en schoolleiding werd gesproken door de jury. Metameer ontvangt het predicaat maar liefst twee keer. Metameer in Stevensbeek ontvangt het predicaat voor de vmbo-basisberoepsgerichte leerweg. Locatie jenaplan Boxmeer voor de gehele vmbo-afdeling: theoretisch-gemengde leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en basisberoepsgerichte leerweg. Uniek, want slechts vier scholen in Nederland kunnen dit zeggen.

Spanning
Eén voor één werden de namen van de scholen bekendgemaakt tijdens de uitreiking. De trappen af... Berita Cornelissen voor de sector jenaplan en Joep Gilissen voor de sector vmbo om de roos van Sander Dekker in ontvangst te nemen op het podium. "Alsof we de Oscars gewonnen hadden," zegt Gilissen, "het was een gevoel van euforie en trots!" De twee wisten een mooie foto met premier Mark Rutte te maken, die de boeken van Metameer ingaat.

Erkenning
De opleidingen van Metameer zijn door de inspectie van onderwijs aangedragen om deel te nemen. Metameer moest goede resultaten behalen. Ook is gekeken onder welke omstandigheden de school de resultaten behaalt en de wijze waarop zij zich onderscheidt. Maar Metameer vindt dat excellent meer is dan alleen maar goede examen- en schoolresultaten. Directeur-bestuurder Harrie Koolen: “We willen laten zien dat bij het predicaat excellent alles ertoe doet. Het belang en de vorming van het kind, het gehele curriculum en de prettige, veilige schoolomgeving. De school die we zeggen te zijn, wordt herkend door leerlingen, medewerkers en nu ook door de jury van Excellente Scholen. Daar ben ik erg blij mee en ben trots op alle leerlingen en medewerkers.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant