Afbeelding

Nieuw Merlet 'onderscheidend maar ingetogen'

Onderwijs 195 keer gelezen
CUIJK - Het Merletcollege en de gemeente Cuijk hebben gisteravond aan tientallen belangstellenden en omwonenden het voorlopig ontwerp van de nieuwbouw van de school aan de Katwijkseweg en de toekomstige verkeerssituatie gepresenteerd. Het voorlopige ontwerp wijkt volledig af van eerdere plannen. De school wordt compacter en rechthoekig in plaats van langgerekt. Ook wordt de 'verbinding' met de Maas opgezocht.

Door Martijn Schwillens

[image=268954]

Martin Dubbeling van Connecting Cities nam mede namens Ector Hoogstad Architecten het woord en nam de aanwezigen, onder wie meerdere raadsleden en docenten, aan de hand van tientallen visuals mee op een virtuele reis langs de nieuwbouw. De aanwezigen werden verrast met een compleet nieuw ontwerp ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp. De school wordt compacter en in plaats van een langgerekte school langs de Maasdijk krijgt het nieuwe Merletcollege straks juist een rechthoekige vorm. Behoudens de fietsstalling komt de school (nagenoeg) in zijn totaliteit te liggen op de plek waar op dit moment het meest zuidelijk gelegen veld van vv SIOL ligt.

'Onderscheidend maar ingetogen'
"We zoeken de verbinding met de Maas op. De nieuwe school moet gebruikers straks een podium bieden om over de Maas en achterliggende natuur te kunnen kijken", vertelde Dubbeling. "Het nieuwe Merletcollege krijgt een onderscheidende maar ingetogen structuur, met daglichttoetreding tot ver in het gebouw. En het wordt duurzaam, door het gebruik van eerlijke, herbruikbare materialen. Door de open structuur en het gebruik van veel glas ontstaat op meerdere plekken een complete doorkijk door het gebouw, waardoor een echte schoolgemeenschap kan ontstaan."

Schetsen nieuwbouw volgen.

Meer over de nieuwbouw in nieuwsblad De Maas Driehoe van dinsdag 3 februari.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant