Afbeelding

Plannen voor CPO in Langenboom

Wonen 48 keer gelezen
LANGENBOOM | Vorige maand hebben zich bij de gemeente Mill en Sint Hubert vier jongeren uit Langenboom gemeld die het plan hebben opgevat om binnen het woningbouwgebied Bosrand Fase III tien woningen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) te ontwikkelen.

[image=297949]

“Blij en trots”, dat is wethouder Jos van den Boogaart (AB’90), die veel enthousiasme bespeurt bij de starters “om een club bij elkaar te brengen”. Hij voegt er aan toe dat de jongeren op alle medewerking van de gemeente kunnen rekenen bij dit voor Mill en Sint Hubert eerste CPO-initiatief.
Aanvankelijk had de provincie Noord-Brabant aan Bosrand III, dat gelegen is ten zuidoosten van de kern Langenboom en dichtbij Basisschool ’t Stekske, de goedkeuring voor woningbouw onthouden. Sinds die goedkeuring afkwam en het bestemmingsplan groen licht kreeg, is het gebied bouwrijp gemaakt. Van den Boogaart spreekt van een ‘flexibel bouwplan’. Het gebied biedt ruimte voor maximaal 20 woningen en is ingericht met bouwstroken, die volgens de wethouder alleen ruimte bieden aan vrijstaande woningen of twee-onder-één-kappers.
Door een vereniging van eigenaren op te richten kunnen de CPO-bouwers als één ontwikkelaar en opdrachtgever optreden en begeleiders in de arm nemen. De Langenboomse initiatiefgroep zet in op een CPO voor 10 woningen. Dat beidt volgens de wethouder de kans om schaalvoordeel uit te buiten. Hij noemt 6 tot 8 woningen wel de ondergrens om dat voordeel te bereiken.
De wethouder wijst er op dat de jongeren in Langenboom wel moeten ‘doorpakken’, omdat de subsidie die CPO-bouwers van de provincie Noord-Brabant kunnen krijgen (4000 euro per bouwer), op 1 juli van dit jaar afloopt. Doel van de regeling is het stimuleren van de bouw van goedkope koopwoningen om met name starters meer mogelijkheden op de woningmarkt te bieden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant