Afbeelding

'ICT Boxmeer-Sint Anthonis gaat voorspoedig'

Politiek 15 keer gelezen
SINT ANTHONIS - De gemeenteraden van Boxmeer en Sint Anthonis hebben in 2013 besloten een samenwerkingsverband aan te gaan, onder andere op het gebied van Informatisering, Communicatietechnologie en Automatisering (ICT). Met de overname van de medewerkers van Sint Anthonis in dienst van de gemeente Boxmeer, ontstond er vanaf 1 september 2013 één gezamenlijke ICT-afdeling.

[image=123205]

De eerste stap was het technisch op elkaar afstemmen en koppelen van beide bedrijfsnetwerken. Dit is gerealiseerd door de aanleg van een eigen glasvezelverbinding tussen de beide gemeentehuizen, hetgeen betekent dat beide netwerken nu technisch volledig geïntegreerd zijn.
Het is voor de gemeenten nu mogelijk om bij calamiteiten naar elkaar uit te wijken. Hierdoor kan de dienstverlening aan burgers en bedrijven bij een calamiteit gewoon doorgaan. De aanleg van de glasvezelverbinding is gefinancierd door het stopzetten van de ‘oude’ uitwijkvoorziening.
De volgende stap was het systeembeheer integreren en het opzetten van één gezamenlijke helpdesk, waardoor er voor beide organisaties continuïteit en kwaliteit geleverd kan worden.

Toekomst
Toekomstige stappen in het samenwerkingsproces zijn de verdere afstemming van de gebruikte software in beide gemeenten. Recent voorbeeld daarvan is dat de gemeente Boxmeer is overgestapt naar dezelfde burgerzakenapplicatie als in Sint Anthonis gebruikt wordt.
Tot slot wordt nadrukkelijk naar de toekomst gekeken. Afstemming met het noordelijk Land van Cuijk (Cuijk, Grave, Mill & St. Hubert) is hierbij steeds uitgangspunt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant