Afbeelding

De Noijs Band maakt come back

Carnaval 26 keer gelezen
GENNEP / LAREN (NH) - Muziek liefhebbers komen in de optocht van ‘t Bombakkes in Gennep zondag weer aan hun trekken. Na een jaar afwezigheid maakte de befaamde Noijs Band een comeback.

[image=298118]

De Noijs Band is geformeerd uit leden van muziek- en showband MCC Laren, die hoogtijdagen beleefde onder het 21-jarige voorzitterschap van oud-Gennepenaar Bert Noij. “Bij Berts afscheid als voorzitter hebben de leden aangeboden eens in de Gennepse carnavalsoptocht mee te doen”, zeggen de broers Ton en Ted Noij, van de familie die in Gennep ook we d’n Piégem genoemd wordt.

[image=298117]

Na vijf achtereenvolgende optredens was de Noijs Band in 2014 een opvallende afwezige. De komst van de muzikanten, die in het verleden furore maakten op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en de Rosen Montag Umzug in het Duitse carnavalswalhalla Keulen, bleek financieel niet haalbaar. “Na de optocht werden we in De Kroon veel aangesproken. Toen we vertelden dat het een financiële kwestie was, toonden velen zich bereid een bijdrage te leveren. Ondr aanvoering van mensen als ex-Bombakkes Hoogheid Jan van der Mooren werd direct een actie gestart. Een enkeling betaalde direct contant, anderen hebben we na carnaval een brief gestuurd en gevraagd een donatie over te maken op een speciaal geopende bankrekening”, zegt Ted Noij.
“In de Bombakkesoptocht van zondag is de Noijs Band dus weer van de partij”, besluit broer Ton.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant