Afbeelding

Ottersumse schooljeugd bij BZT Show

Opmerkelijk 77 keer gelezen
HILVERSUM / OTTERSUM - Een bezoek aan de live opnamen van BZT Show zat voor de leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Brink uit Ottersum al langer in de pen, vrijdagmiddag waren de scholieren eindelijk present in de NCRV-studio in Hilversum. Dat daarvoor een vrije vakantiemiddag werd opgeofferd deerde de 26 leerlingen niet.

[image=302011]

De BZT Show kent maandelijks vier opnamedagen waarop twee shows opgenomen worden. Op de tribunes is plaats voor 200 kinderen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar. Hun begeleiders volgen de opnamen via het scherm in de patio van het studiogebouw.
De presentatoren Jetske van den Elzen en Pepijn Gunneweg laten in een dynamische show zoveel mogelijk wensen in vervulling gaan. In de competitie waarin jongens en meisjes een strijd uitvechten komen wekelijks terugkerende onderdelen. De uitverkoren deelnemers schuwen een nat pak niet. Vuile of natte kleding is het risico dat je loopt als je de hilarische opnamen actief bij wilt wonen.

[image=302009]

Koud in de studio worden de gasten getrakteerd op de eerste verrassing. De naamsticker op de kleding wordt voor lief genomen. De vette stempels op iedere wang zijn geplaatst voordat de jeugd het in de gaten heeft. Een uur voor aanvang van de show begint voor het jeugdige publiek de warming up. De liedjes bij de verschillende onderdelen worden geoefend en de spelregels worden nog even doorgenomen.

[youtube=dA6ymBflxa4]

[youtube=3SLsRwaCMGs]


[image=302010]

Rond half zes (de geplande starttijd) lopen de spanningen wat op. Terwijl de uitverkorene de slogan uitspreekt en de BZT Band de begintune inzet, maken de presentatoren nog grapjes achter de coulissen. Luttele seconden later stormen zij de studio in en staat de zaak op de kop. De onderwerpen volgen elkaar in rap tempo op. Er wordt met bewondering naar acts gekeken en wensen worden uitgesproken en vervuld. Er wordt veel gelachen maar er is ook ruimte voor emotionele momenten. Met de hilarische quiz de BZTerminator waarbij de kinderen na een fout antwoord in een bak met een gekleurde vloeistof belanden is de laatste act voordat het publiek samen met Jetske en Pepijn op de vloer afstuiten.
De opname met basisschool De Brink wordt zaterdag 28 februari om 17.45 uur uitgezonden op NPO3..

[image=302012]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant