Afbeelding

Geslaagde seizoensopening op De Kuilen

Sport 37 keer gelezen
MILL - Door de overvloedige regen in de afgelopen tijd zag het er lange tijd donker uit voor de MON motorcross op circuit De Kuilen. Hierdoor dreigde het zelfs een ‘valse start’ te kunnen worden. Maar dankzij de grote inzet van organisator CCM De Zandhazen werd het circuit puik geprepareerd en alles kon doorgaan.

Op zaterdag verliep de eerste wedstrijddag zelfs onder een stralende zon en iedereen was vol lof. Enige buien in de nacht en op zondagochtend konden de pret niet bederven, er was een grote opkomst van rijders en publiek dat ondanks de frisse wind graag getuige wilde zijn van deze krachtmeting.

[image=302474]

En het waren ook de grote namen die hun stempel drukten op de wedstrijden. Bij de MX 2 Inters stal KTM fabrieksrijder Davy Pootjes de show maar het was Michael Hool die verrassend de tweede manche won en daarmee de totaalzege greep voor Pootjes en René Albers. John Cuppen uit Escharen kwam in de eerste race door een val niet verder dan de 18e plaats maar met de 6e plaats in de tweede manche nam hij enigszins revanche. Bij de MX Open Inters ging het vooral tussen Mike van den Bogaert en Jeroen de Groot uit Boekel, uiteindelijk moest die toch zwichten voor Van den Bogaert. Arno van Tienen uit Wilbertoord deed het lang niet slecht met de 8e plaats.
Bij de Quads reed Ruben van Lith uit Uden sterk naar de 4e plaats. Het was echter Romé Huibers die won.
In de met ruim 30 combinaties gevulde zijspanklasse maakten Ton van Keulen & Henri van de Wiel de dienst uit en grepen de winst. Carlo van Duijnhoven uit Ledeacker deed samen met zijn metgezel Siebe van der Putten mee om de ereprijzen maar door machinepech in de tweede race was de derde plaats in de eerste manche het enige sterke wapenfeit.
Een aardig succes was er ook nog voor CCM Clublid Jurgen van den Bungelaar uit Langenboom die als 6e eindigde bij de Open Nationalen. De organisatie was tevreden met het geslaagde evenement waarmee Mill weer eens positief op de kaart werd gezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant