Afbeelding

Metameer in regiofinale Junior Vakkanjers

Onderwijs 48 keer gelezen
STEVENSBEEK - Metameer biedt een brede techniekopleiding aan. In de vmbo-sector techniek leren leerlingen niet alleen lassen, frezen, houtbewerken, elektrotechniek en motorvoertuigentechniek. Maar ook maken ze in de bovenbouw kennis met ict-toepassingen in de robotica, mechatronica en met het maken van digitale tekeningen. Deze kennis passen ze toe bijvoorbeeld tijdens stages bij technische bedrijven in de regio.

[image=303162]

De Junior Vakkanjers past binnen deze brede technische opleiding. Het Metameer-team ‘de hobby’ers’ staat donderdag 19 maart in de regionale finale op het Sondervick College in Veldhoven. De vijf derdejaars van het vmbo ontwierpen en maakten een ‘festivalbike’. Deze landelijke wedstrijd doet een beroep op algemene vaardigheden van de vmbo’ers zoals samenwerken, plannen, hun probleemoplossend vermogen en presenteren. Daarnaast doen leerlingen ervaring op met technische aspecten van het ontwerpen, bouwtekeningen maken en elektriciteitsschema’s opstellen. Leerling Nadia Ariaans is enthousiast over deze wedstrijd: “Het leuke aan de Junior Vakkanjers is dat je leert wat je allemaal met techniek kunt maken. En ook wat je er later mee kunt en in welk beroep je later dat werk doet.”

Podium
De Junior Vakkanjers is een landelijke wedstrijd in het vmbo. TechniekTalent.nu biedt een podium voor goed opgeleide jonge vakmensen om hun technische talenten te laten zien. TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, opleidingsfondsen, koepelorganisaties en scholen. De nationale kampioenen kunnen zich bovendien plaatsen voor Europese en/of wereldkampioenschappen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant