Afbeelding

Fusie parochies Grave en Mill van de baan

Religie 90 keer gelezen
GRAVE/MILL De fusie van de parochie H. Elisabeth (patrones van de caritas) en de parochie Regio Mill, die op 1 april zijn beslag had moeten krijgen, is voor onbepaalde tijd van de baan. Dat heeft monseigneur Mutsaerts, hulpbisschop van ’s-Hertogenbosch, eerder deze week bekendgemaakt.

[image=45257]

Het kerkbestuur van Escharen, Gassel, Grave en Velp, dat de bisschop op 4 februari om uitstel van de fusie had gevraagd, is blij met deze ontwikkeling. Voor een geslaagde fusie met de parochie Regio Mill was, naar het oordeel van de Sint-Elisabethparochie, meer tijd nodig. Voortschrijdend inzicht heeft de bisschop tot dezelfde conclusie gebracht.
De beslissing van Den Bosch komt als een verrassing, maar getuigt volgens het kerkbestuur van realiteitszin en respect voor de betrokken parochies. De contacten van de Sint-Elisabethparochie met het bisdom zijn altijd positief en constructief. Het afstel van de fusie wordt door het kerkbestuur als uiting van vertrouwen in het lokale beleid vanuit de H. Elisabethparochie gezien.

Geen initiatieven
De verwachting is dat er de komende jaren geen initiatieven genomen worden om alsnog te komen tot een fusie tussen Grave en Mill. Het kerkbestuur gaat dan ook verder met het beleid dat ‘de kerk van de mensen is’. Er wordt gevraagd om medewerking, het oppakken van gezamenlijke verantwoordelijkheid en het bewegen van parochianen naar andere torens.
Zo is woensdag 25 maart de zogeten ‘parochiequiz’ voor alle parochianen en geïnteresseerden uit Escharen, Gassel, Grave en Velp vanaf 20.00 uur in De Viersprong te Gassel. Daaraan gaat om 19.00 uur een H. Mis (vanwege het feest van Maria Boodschap) in de Sint-Jan de Doperkerk vooraf.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant