Afbeelding

Mogelijk nieuwe leden beheercommissie kerk Oploo

Religie 174 keer gelezen
OPLOO - Nadat het bestuur van de megaparochie Maria, Moeder van de Kerk en de stichting KomOpPlo ondanks diverse pogingen niet op één lijn wisten te komen over zowel religieuze als economische onderwerpen, stapten de vertegenwoordigers van KomOpPlo vorig jaar uit de beheerscommissie van de deelparochie Sint Matthias. Het parochiebestuur zocht naar nieuwe leden voor de beheercommissie en vond enkele inwoners bereid om de vacante posten in te vullen. Alvorens deze stap te zetten, willen deze kandidaten op 13 april de mening van hun dorpsgenoten peilen.

[image=304101]

Op initiatief van de kandidaten is er een gesprek geweest met KomOpPlo. Uit dat gesprek is gebleken dat KomOpPlo bereid is met een eventuele nieuwe beheercommissie samen te werken. Hoe dat precies vorm gegeven moet worden is nog onderwerp van gesprek. KomOpPlo wil blijven zoeken naar mogelijkheden voor inhoudelijke vernieuwing van de geloofsbeleving en heeft daar al frisse ideeën over.
Die positieve insteek van KomOpPlo en het voorkomen van een sluiting al op zeer korte termijn van de Oploose kerk is voor de kandidaten Netty van Katwijk, Gerrit Ermens, Berdi Dibbets en Tonny Strijbosch voldoende reden om samen de nieuwe beheercommissie te gaan vormen. Een gevoel van ondersteuning vanuit het dorp is voor deze kandidaten evenwel voorwaarde om definitief ja te zeggen.
Om de gevoelens in het dorp te peilen belegt de groep op maandag 13 april om 19.30 uur een informatieavond in gemeenschapshuis De Oude Herlijkheid. De groep wil daar graag een nadere toelichting geven op de huidige stand van zaken en ook KomOpPlo zal op die avond verslag uitbrengen over hun activiteiten van het afgelopen jaar en hun visie geven op de toekomst.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant