Afbeelding

Passieconcert Cultura Domus in Sint Hubert

Muziek 53 keer gelezen
SINT HUBERT - Voor de eerste keer organiseert Cultura Domus, als inspiratie voor de 'Goede Week', een Passieconcert dat wordt uitgevoerd in de kerk van H. H. Hubertus en Barbara te Sint Hubert. Dit stijlvolle en ingetogen concert is op zaterdag 28 maart en wordt uitgevoerd door het Helmonds Vocaal Ensemble (HVE).

[image=304100]

Het HVE verzorgt concerten in binnen en buitenland en wordt regelmatig gevraagd voor Radio en TV opnamen. Het is niet de eerste keer dat dit koor optreedt in deze regio. In 2013 gaven zij in Mill een enthousiast ontvangen Kerstconcert. Op het programma staat naast andere werken het stuk Stabat Mater van Domenico Scarlatti op het programma. Naar dit laatste stuk is het passieconcert vernoemd. Ruud Huijbregst, zeker geen onbekende, bespeelt het orgel.
Het Helmonds Vocaal Ensemble brengt een uitgebreid repertoire, variërend van werken uit de 16e eeuw tot heden. Tot het vaste repertoire behoren de passiewerken van J.S. Bach, evenals de 'Ceremony of Carols' van Benjamin Britten. De diverse geledingen van het HVE staan al ruim 21 jaar onder de leiding van Jeroen Felix.
In Sint Hubert zingt het ensemble, in een prachtige samenstelling, een aantal werken, waaronder het Magnificat en het Kyrie, Gott Vater. Het eerder genoemde Stabat Mater is een van de beroemdste middeleeuws-Latijnse gedichten op de Moeder Gods in haar smart om de gekruisigde Christus. Het is genoemd naar de beginwoorden van het gedicht, Stabat mater dolorosa (Nederlands: 'De moeder stond bedroefd').

Aanvang en kaartverkoop
Aanvang van het concert op zaterdag 28 maart is 20.00 uur. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur. Het concert duurt ruim één uur en de entree bestaat uit een vrijwillige bijdrage. In gepaste sfeer zijn na afloop van het concert koffie en thee verkrijgbaar. Meer informatie: http://www.culturadomus.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant