Afbeelding

Speciaal concert Canthonis in Beugense kerk

Muziek 182 keer gelezen
BEUGEN | Streekkoor Canthonis heeft een speciaal concert samengesteld voor Goede Vrijdag. Het concert vindt plaats op vrijdag 3 april in de kerk van de H. Maria ten Hemelopneming in Beugen.

[image=304254]

Canthonis zingt dan het Stabat Mater van Josef Gabriel Rheinberger. Het Stabat Mater is een van de beroemdste middeleeuwse Latijnse gedichten over Maria, de moeder Gods, en beschrijft haar smart aan de voet van het kruis. Ook het Requiem van Gabriel Fauré (1845-1924) staat op het programma, zeer bekend bij muziekliefhebbers en een muzikale uitdaging voor het koor, solisten en orkest. Het Requiem is Faurés bekendste langere werk.
Canthonis heeft bij dit concert de bijzondere en uitgebreide muzikale ondersteuning van een speciaal samengesteld ‘Canthonis Strijkensemble’. De volgende solisten verlenen hun medewerking aan het concert: Lotte Veltman (sopraan) , Roele Kok (bariton), Roelina Schouten (harp) en Dirk Luijmes (kunstharmonium). Het concert staat onder de muzikale leiding van dirigent Fred Weijers. Samen met het koor werkte hij voor dit concert speciaal aan een mooie koorklank en een passende tekstbeleving en interpretatie.

Kaartverkoop
De toegangsprijs voor het concert, dat op vrijdag 3 april om 20.00 uur begint, is 15,00 euro voor volwassenen en 8,00 euro voor kinderen tot 16 jaar. Reserveren kan door het juiste bedrag over te maken op NL13 RABO 0156 2997 04 t.n.v. Streekkoor Canthonis (Vermeld uw naam, adres en aantal kaartjes). De kaarten liggen dan klaar bij de ingang van de kerk. Kaarten zijn ook te halen bij de VVV in Boxmeer per e-mail naar: .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant