Afbeelding

Miranda Boonstra gebeten door gladde slang

Sport 46 keer gelezen
MOLENHOEK - De schrik sloeg de Molenhoekse atlete Miranda Boonstra afgelopen vrijdag om het hart. De hardloopster die na een hardloopstage in Afrika haar vorm wilde testen op het favoriete rondje, het 10 kilometer parcours van het Molenhoeks Makkie, werd gebeten door een gladde slang.

[image=227957]

In de namiddagzon werd zij op de Heumense Schans plotseling verrast door wat geritsel in de lage bosjes, waarna een blijkbaar verschrikte slang haar in haar kuit beet. Boonstra: “ik herkende deze soort, omdat ik deze vorig jaar al eens gezien had in de spoorkuil richting Groesbeek. Ik schrok natuurlijk heel erg, want het eerste waar ik bang voor was, was dat ik de marathon van Rotterdam moest missen. Eenmaal bij de huisartsenpost bleek echter dat ik me daar geen zorgen over hoefde te maken. De beet van de gladde slang is niet giftig.” Navraag bij Natuurmonumenten leert dat de gladde slang door de komst van het betonnen fietspad in de spoorkuil tussen Malden en Groesbeek, zijn leefgebied waarschijnlijk verplaatst heeft naar het heidegebied bij de Heumense Schans.

Parcoursaanpassing
Gewaarschuwd door Boonstra beraadt het bestuur van Molenhoeks Makkie zich nu op aanpassing van het parcours van deze populaire wedstrijd. Parcoursmakers Maarten Meulbroek en Wilbert Lamers: “ook al is dat beest zo giftig als een Molenhoeks Slakkie, wij willen onze lopers niet onnodig aan het schrikken maken.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant