Afbeelding

Klimtoer rondom de Totenhügel

Sport 233 keer gelezen
SIEBENGEWALD - Volgens goede traditie houdt de afdeling Toeren van TWC Noord-Limburg op tweede paasdag de Klimtoer rondom de Totenhügel. De tocht die voert door het heuvelachtige Duitse grensgebied start en finisht in het grensdorp Siebengewald.

Ervaringen uit voorgaande edities leren dat bij mooi waar honderden liefhebbers hun race- of toerfiets voor de dag halen en starten in de klimtoer. De organisatie verwacht dat, mits de weergoden meewerken, de magische grens van duizend deelnemers overschreden wordt.

[image=304515]

Door de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) is de Klimtoer rondom de Totenhügel gewaardeerd met drie sterren. In de routes van 70,90 en 120 kilometer zijn diverse beklimmingen opgenomen. Deze 'cols' zijn samen goed voor 700 hoogtemeters.
Vroeg in het seizoen is zeker de langste afstand (90 km) een pittige opgave. De tocht is een prima gelegenheid om de conditie verder op peil te brengen voor de zwaardere tochten wat verder in het voorjaar. De route is bewegwijzerd. Tijdens de tocht is er controle en zijn er twee rustplaatsen in Kalkar en Xanten.
Er kan op tweede paasdag, maandag 6 april, tussen 8.00 en 10.00 gestart worden bij
café de Heidebloem aan de Gochsedijk 4 in Siebengewald (tel. 0485 44 15 13). Leden van de NTFU kunnen met hun lidmaatschapskaart starten via het scan en go-systeem.
Voor meer informatie kijk op www.twcnoord-limburg.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant