Afbeelding

Hoge nood in centrum Cuijk? Even appen...

Centrum 318 keer gelezen
CUIJK - Hoge nood tijdens het winkelen in Cuijk? Pech gehad, want tot op heden heeft het Cuijkse koopcentrum geen openbaar toilet. Daarom laat de gemeente Cuijk, na een motie van PvdA en VVD, onderzoek doen naar een passende oplossing. De ontwikkeling van een speciale 'hoge nood'-app zou dit volgens het college van B en W kunnen zijn.

Door Martijn Schwillens

[image=75789]

Al langer klaagt het winkelend publiek in Cuijk over het ontbreken van toilet- en verschoonvoorzieningen in het centrum. Zelfs bij sommige horecagelegenheden worden klanten doorverwezen naar ruimtes elders. Maar bij gebrek aan een openbaar toilet, betekent dit al snel dat bezoekers van het Cuijkse centrum weer naar huis moeten voor hun plas of een drankje moeten doen bij een horecagelegenheid. Vanwege de hoge kosten (90.000 euro) is een toiletunit in een publiek gebouw vooralsnog geen optie.

'Hoge nood'-app
Ondernemers in het Cuijkse centrum hebben aangegeven niet op voorhand onwelwillend te staan tegenover het beschikbaar stellen van hun toilet. De werkgroep centrumontwikkeling gaat nu kijken wat de mogelijkheden zijn en welke ondernemers willen meedoen. Verder gaat commissie werken aan de invoering van een 'hoge nood'-app. Op zo'n app kunnen bezoekers van Cuijk op hun mobieltje raadplegen waar zij naar het toilet kunnen. Behalve bij horeca-ondernemers zou dat bijvoorbeeld ook bij winkels of op het gemeentehuis kunnen zijn.
De Ondernemers Vereniging Cuijk (OVC) laat weten 'benieuwd te zijn naar de mogelijkheden van een 'hoge nood'-app'.

Toiletten in regio
Navraag leert dat Uden (40.000 inwoners) de enige omliggende gemeente is met een openbaar toilet. Veghel (30.000 inwoners) beschikt over een verzinkbaar toilet dat alleen bij evenementen bruikbaar is. Centrumondernemers in die stad waren niet bereid om hun toilet beschikbaar te stellen voor het winkelend publiek. Boxmeer (28.000 inwoners) heeft evenmin een openbaar toilet.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant