Afbeelding

Technotruck HAN op Elzendaalcollege Boxmeer

Onderwijs 21 keer gelezen
BOXMEER - Deze lente toert een technotruck van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) langs scholen in de regio. De truck parkeerde deze week ook bij het Elzendaalcollege in Boxmeer.

[image=304906]

Alle vierdejaars havoleerlingen met natuurkunde in hun pakket en een aantal derdejaars leerlingen met interesse in techniek, lieten zich inspireren in het mobiele belevingscentrum van de HAN. In groepjes hebben zij kennisgemaakt met de nieuwste technische snufjes. Zo mochten de leerlingen een robotarm bedienen, haargel en badzout maken, diverse proefjes uitvoeren, energie opwekken door te dansen op een slimme vloer en een ritje in een virtuele achtbaan maken.

[image=304905]

Doel
Het doel van de HAN is om te laten zien hoe leuk techniek is en wat je er allemaal mee kunt doen. Het bedrijfsleven schreeuwt immers om technisch geschoolde mensen. Ook op het Elzendaalcollege wordt veel aandacht aan nieuwe techniek besteed, bijvoorbeeld bij het vak Design & Innovation voor mavoleerlingen, maar ook bij de vakken natuurkunde en scheikunde.
Meer informatie op http://www.elzendaalcollege.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant