Afbeelding

Flamingo's na winst op kop

Sport 55 keer gelezen
APELDOORN / GENNEP - Het kostte moeite maar de vrouwen van het Gennepse Flamingo's zijn vanmiddag de nieuwe lijstaanvoerders van de Topdivisie volleybal geworden. Door een 1-3 overwinning bij Dynamo in Apeldoorn zijn de Roze Vogols concurrent Oskam Taurus uit Houten gepasseerd. Na 20 wedstrijden hebben Flamingo's en Taurus beide 52 punten. Op basis van een beter setgemiddelde 56-17 om 56-18 is de Gennepse ploeg de nummer één in de Topdivisie. Zaterdag volgt de ontknoping in de zinderende titelstrijd als Oskam Taurus te gast is in Pica Mare.

[image=302423]

'Het moest van diep komen maar de negende driepunter van 2015 is binnen', twitterde assistent-trainer Patrick Tonnaer, na afloop van de 1-3 overwinning in het Omni Sportcentrum in Apeldoorn.
Dat de winst zwaarbevochten was bevestigde trainer Joep van der Heijden: "We begonnen heel goed en pakten de eerste set met 16-25. In de tweede set kwamen we met 7-1 achter en liepen we achter de feiten aan." De mindere fase was volgens de trainer een mentale kwestie. "Tja, als sporters gaan denken gaat het fout."
Ook in de derde set verkocht Dynamo de huid duur. De Gennepse beer leek ook al geschoten toen Flamingo's opnieuw ruim achter stond. "We kwamen 16-9 achter maar we hebben ons herpakt. Punt voor punt slopen we dichterbij. We wonnen met 27-29." In de vierde set speelde Flamingo's onbevangen en pakte de set en volle winst met 14-25.

[image=302420]

Indien Flamingo's zaterdag met 3-0 wint van Oskam Taurus is de ploeg al kampioen. "Maar dat is een utopie. Ik denk wel dat de winnaar van zaterdag kampioen wordt", zegt Van der Heijden. Flamingo's heeft het thuisvoordeel. "Dat denk ik ook. Pica Mare zal ongetwijfeld uitpuilen. Er zullen maatregelen getroffen moeten worden maar dat hoeven wij zelf gelukkig niet te regelen."
Volgens diagonaal-speelster Nynke Rovers gaat Flamingo's in de wedstrijd van het jaar het eigen spel. "Nee, we passen ons niet aan, aan Taurus", zegt de bijna 19-jarige uit Ledeacker, "Onze kracht is het collectief. We hebben een sterke aanval maar ook het achterveld is goed. Bovendien is de coaching onderling heel goed." Of Rovers komend seizoen nog in Gennep speelt laat de diagonaal in het midden. "Nee, ook aan een eventueel kampioenschap kunnen nog geen conclusies verbonden worden."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant