Afbeelding

Coen Vermeltfoort grijpt Gouden Helm

Sport 28 keer gelezen
OPLOO - Coen Vermeltfoort (26) uit Vlijmen is op eerste Paasdag in Oploo winnaar geworden van de Gouden Helm. In de eindsprint liet hij zijn drie medevluchters kansloos. De tweede plaats was voor de 19-jarige Duitser Jonas Tenbrock, de derde voor Joris Blokken (21). Een eervolle vierde plaats was er voor de 22-jarige Daan van Alphen uit Gennep.

[image=305115]

Het viertal was al vroeg in de wedstrijd van 90 km, die het maximale aantal van 125 toegestane inschrijvingen naar het wielerbolwerk lokte, ontsnapt en liet zich niet meer achterhalen door het jagende peloton. In de laatste ronden slonk de voorsprong wel, maar nooit verontrustend voor de koplopers. Winnaar Coen Vermeltfoort ontving de Gouden Helm uit handen van Fons van Katwijk, de voorzitter van de organiserende Stichting Wielersport Oploo.

[image=305116]

Dames
De dameskoers, met bijna 100 renners aan het vertrek, kende wel meer ontsnappingen, maar die werden steeds teniet gedaan. Lotte van Hoek en Winanda Spoor wisten het peloton lang voor te blijven, maar zagen hun poging stranden nadat de koers was geneutraliseerd. Dat gebeurde nadat twee dames op verschillende plaatsen op de Loonseweg onderuit waren gegaan. Voor een dame moest de ziekenwagen op het parcours, en dat nam bijna drie kwartier in beslag. De organisatie kon later melden dat de verwondingen van de beide dames meevielen.

[image=305112]

De 70 km lange wedstrijd eindige met een massasprint op de Vloetweg en die werd overtuigend gewonnen door het 19-jarige talent Kyara Stijns uit Bunde. Ze klopte Demi de Jong (19) en de 18-jarige Jeanne Korevaaar. Voor Kyara, in 2013 Nederlands wegkampioen bij de junioren, was het al de tweede zege in het Paasweekend.

[image=305113]

Nieuwelingen
De wielerdag op het zonovergoten parcours in Oploo was geopend door de nieuwelingen. In de wedstrijd van ruim 50 km waren er meerdere korte ontsnappingen, maar de definitieve machtsgreep gebeurde een vijftal ronden voor het einde. Toen kozen vier renners het hazenpad en zijn streden om de winst. Winnaar werd Tim Bierkens, die Koen van Helvoirt, Bram Pieters en streekrenner Philp Heijnen uit Oeffelt achter zich liet. Nils Jansen uit Middelaar werd hier achtste.

[image=305114]



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant