Afbeelding

Flamingo's faalt collectief in topper

Sport 28 keer gelezen
GENNEP - De kampioensdroom die de vrouwenploeg het Gennepse Flamingo's koesterde is wreed verstoord. De volleybalsters uit het Niersstadje gaven in de kraker tegen concurrent Taurus uit Houten niet thuis. De dames van trainer Joep van der Heijden werden in een bomvolle sporthal Pica Mare met 3-0 afgedroogd door een completer en constanter Taurus, dat bijna zeker is van promotie naar de Eredivisie.

[image=305352]

Zo zelfverzekerd als Flamingo's de sinds de jaarwisseling speelde, zo onzeker kwamen de Roze Vogols zaterdag voor eigen publiek voor de dag. De Gennepsen starten met een voorsprong, vroeg in de eerste set, maar lieten het vervolgens afweten. De bezoeksters liepen via 2-7, 4-14 en 11-22 uit naar een duidelijke 15-25 setwinst.
In de tweede set leken de rollen omgekeerd. Flamingo's liep uit naar een 10-1 voorsprong en het publiek zag een setwinst gloren. Plotseling haperde de motor in de ploeg van trainer Van der Heijden. Taurus sloop stap voor stap dichterbij en kwam bij 14-15 voor het eerst aan de leiding. Een met zichzelf vechtend Flamingo's hield lang gelijke tred met Taurus. Tot 23-23 was hoopten de Roze Vogols de set te kunnen pakken, maar het waren de gasten die met 23-25 op een 2-0 voorsprong kwam.
In de derde set was het erop of eronder voor Flamingo's. De Gennepse dames namen de leiding maar de 6-4 voorsprong kwam tot stand door hoofdzakelijk gaan nadenkenHoutense fouten. Nog meer Gennepse fouten zetten Taurus in een fauteuil. Een van de weinige hoogtepunten was de machtige smash waarmee Nynke Rovers er 18-21 van maakte. Met 21-25 verloste Taurus Flamingo's uit haar lijden.
De teleurstelling in het Gennepse kamp was groot. De kampioenschap en de promotie naar de Eredivisie waren vervlogen. Trainer Joep van der Heijden reageerde nuchter: "We waren niet constant genoeg en dat was Taurus wel. In de tweede set begonnen we sterk. Als we daar doorgetrokken hadden in de set gepakt hadden was het anders gelopen. Waar dat aan ligt? Ik wijt het aan het feit dat de speelsters gaan nadenken, en dat pakt niet goed uit."
Shannon Gerhardt kon er niet over uit. "Ik baal enorm. Het heeft niet aan de spanning gelegen. We waren niet collectief constant. Als de service goed liep, liet de pass het weer afweten." Of de Gennepse komend seizoen nog een nieuwe poging waagt het kampioenschap te behalen, liet zij in het midden. "Ik weet niet wat ik ga doen. Ik twijfel of ik blijf. Als ik dat niet doe, stop ik helemaal met volleyballen."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant