Afbeelding

Microkredieten Weijerhof voor Lalibela

Onderwijs 122 keer gelezen
BOXMEER - De leerlingen van basisschool De Weijerhof in Boxmeer hebben in de weken voor Pasen eigen bedrijven opgezet, gefinancierd met een microkrediet van €2,50. Wekenlang bruiste de school van ondernemingslust.

[image=305483]

De leerlingen van De Weijerhof weten nu allemaal wat een microkrediet is en welke kansen dit biedt voor mensen in werelddelen die het minder goed hebben dan wij.
Vele ouders en familieleden van de leerlingen waren tijdens de Paasviering getuige van de bekendmaking van de fantastische opbrengst voor Lalibela: € 1276,73. Namens het team bedankte directeur Marijke Devillers iedereen voor het ondersteunen van de kind(eren) met het opzetten en uitvoeren van hun bedrijfjes.
Daarna overhandigde zij de volledige winst van de ondernemers aan een bestuursdelegatie van Stichting Lalibela. Met dit prachtige bedrag kunnen zij een aantal deelnemers uit hun Sociale Project met behulp van een microkrediet onafhankelijk van hun steun maken.
Het bestuur van de stichting komt graag met andere scholen in contact om samen dit leerzame en leuke project uit te voeren. Bel voor meer informatie met Stef Pennings (0485- 573605) of Gerard Sonnemans (0485-520109).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant