Afbeelding

Gezamenlijk Vrijheidsconcert bij 'Julie Postel'

Muziek 145 keer gelezen
BOXMEER | Uniek is het niet, lang geleden wel: de krachtenbundeling van het Weijerkoor en het Boxmeers Vocaal Ensemble (BVE). Dit jaar is het weer zover. Beide koren geven op zondag 26 april een gezamenlijk Vrijheidsconcert ter gelegenheid van ‘70 jaar vrijheid’ in de gemeente Boxmeer. Locatie van dit unieke concert is de Kapel Julie Postel in Boxmeer. “We hebben gekozen voor muziek die zowel de treurnis van de oorlog als de blijheid om de bevrijding goed symboliseren”, vertellen Geert Derks (BVE) en Mieke van Soest (Weijerkoor).

Door Martijn Schwillens

[image=305902]

“We hebben in een verder verleden al eens samen een kerstconcert gegeven in de kapel”, weet Mieke. “Maar dat was nog zelfs ruim voor mijn tijd”, lacht ze. Geert vult aan: “We werden vorig jaar benaderd door de Stichting BING (Behulpzaam bij lokale viering van Internationale en/of Nationale Gebeurtenissen) of wij in het kader van ‘70 jaar vrijheid’ iets wilden doen. Eind april paste prima in ons programma voor dit kalenderjaar, want daarna maken wij ook nog een concertreis naar Spanje.” Mieke: “En voor ons geldt eigenlijk hetzelfde. Dus na die vraag kwam al vrijwel snel een gezamenlijke programma-uitwerking.”
Dat programma bestaat uit twee muziekblokken per koor en gezamenlijke zang van het Wilhelmus. “Dat doen we samen met het publiek.”

Muziekkeuze
“Voor de muziekkeuze hebben we ons proberen in te leven in de eenzaamheid van het slagveld en de vreugde om de bevrijding”, legt Geert uit. “Ook het scheppingsverhaal komt aan bod. Voorop staat dat het programma is opgesteld vanuit de gedachte dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.” Zo speelt het BVE onder andere stukken van Richard Wagner, Freddy Mercury, Franz Schubert en Benjamen Britten. Het Weijerkoor zingt onder meer liederen van Howard Blake, John Rutter en Bob Chilcott.
Het Vrijheidsconcert is zondag 26 april om 15.00 uur in de Kapel Julie Pastel aan de Veerstraat 49 in Boxmeer. Kaarten kosten 12,50 euro (volwassenen) of 6,50 euro (tot 18 jaar). Voorverkoop via koorleden of via www.weijerkoor.nl of www.boxmeersvocaalensemble.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant