Afbeelding

Boxmeer: 'Woningbouw herstelt zich'

Wonen 18 keer gelezen
BOXMEER - Het gaat goed met de woningbouw in de gemeente Boxmeer. In 2014 werden 165 vergunningen voor woningbouw afgegeven, in 2013 waren dat er nog twintig. "We liggen nu weer op schema wat de doelstellingen op de langere termijn betreft", aldus wethouder Erik Ronnes (CDA).

[image=304903]

Wooncorporatie Mooiland neemt volgens de cijfers van de gemeente Boxmeer een flink deel voor zijn rekening met de hervatting van de bouw van huurwoningen. Aan het Tiendplein in Oeffelt worden 19 woningen gebouwd, aan de Brouwershof in Beugen 16 en in Boxmeer aan de Hofstede Elderom 36. Op het terrein van de voormalige Pauluskerk komen 38 woningen en bij de Weijerstaete 46. In totaal heeft Mooiland tot september 2016 de oplevering van 155 woningen op het programma staan.

CPO-bouwen
Daarnaast hebben de gunstige voorwaarden van CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) het bouwen gestimuleerd. Hierbij zijn kopers samen opdrachtgever van de woningbouw in hun nieuwe buurt. Ze krijgen van de gemeente een korting van 25 procent op de grondprijs en 4.000 euro subsidie per woning van de provincie. Van de 41 bouwkavels die vorig jaar in de gemeente werden verkocht, gingen er 40 via de CPO-constructie van de hand. Het aantal verkochte bouwkavels in 2014 bedroeg bijna net zoveel als het totaal aantal in de jaren 2010 tot en met 2013 verkochte kavels. "Het blijkt een goede manier om starters een kans te geven zelf te bouwen, in bijna alle dorpen ontstaat op deze manier nieuwbouw. Om die reden blijft de mogelijkheid voorlopig dan ook bestaan", aldus de gemeente Boxmeer.

Tevreden
Ronnes is tevreden over het herstel van de woningbouw: “Gedeeltelijk hadden we een inhaalslag te maken, met name met de bouw van huurwoningen door Mooiland. We liggen nu weer op schema wat de doelstellingen op de langere termijn betreft. Behalve naar het aantal, kijken we natuurlijk ook goed naar de kwaliteit en het soort woningen dat moet worden gebouwd. Zo is er bijvoorbeeld een groeiende behoefte aan 0-tredenwoningen (alles gelijkvloers).”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant