Monument voor het anoniem begraven kind

  •   keer gelezen
BOXMEER - Op de R.K. begraafplaats aan de Carmelietenstraat in Boxmeer wordt op zondag 10 mei een monument onthuld voor het anoniem begraven kind. Het monument zal gezegend worden door Tjeu Timmermans, pastoor van de Onze Lieve Vrouwe parochie. Iedereen die zich op enige wijze betrokken voelt, is welkom.

[image=280905]

Vanaf de jaren zestig/zeventig in de vorige eeuw werden levenloze kindjes, na de geboorte in een ziekenhuis, bij de moeder direct weggehaald, meestal zonder dat de moeder en de vader afscheid hadden kunnen nemen. Veel ouders hebben dit grote verdriet hun hele leven met zich meegedragen en dit valt hen nog steeds heel zwaar. In deze tijd kunnen we dit ons absoluut niet voorstellen! De meeste ouders weten niet eens waar hun kindje destijds is begraven.
Om die reden is er tijdens het jaarlijks terugkerend 'In Memoriam'-concert van uitvaartonderneming Schrijen geld ingezameld voor het maken van een monument. Het monument is vervaardigd door Geert Jacobs van Potterie/Galerie De Tramhalte
uit Bergen.
Op zondag 10 mei zal om 13.30 uur een korte plechtigheid worden gehouden, met muziek, een passend gedicht en Geert Jacobs zal vertellen hoe hij tot het ontwerp is gekomen.
Meer berichten