Afbeelding

‘De kracht van een Lied’

Muziek 65 keer gelezen
OTTERSUM | 'De Kracht van een Lied', dat is de titel van het concert dat het klassiek georiënteerde Stemmenorkest uit Well op zondag 3 mei ten gehore brengt bij Cultureel Podium Roepaen in Ottersum.

[image=306433]

In een Jappenkamp tijdens de Japanse bezetting van het voormalig Nederlands-Indië, maakten twee muzikaal begaafde vrouwen klassieke werken geschikt voor de menselijke stem. Er ontstond een orkest zonder instrumenten en zonder woorden, enkel klanken vol emoties. Het hielp de vrouwen onder de barre omstandigheden in het kamp overeind te blijven. De vrouwen die de werken hebben gemaakt leven niet meer, maar velen hebben ‘De Kracht van een Lied’ voortgezet.
Het concert van het Stemmenorkest, dat is georganiseerd door Stichting Gastdocenten WOII Zuidoost-Azië, markeert het feit dat 70 jaar geleden de Tweede Wereldoorlog eindigde en dat we sindsdien nog steeds in vrijheid mogen leven.
Het concert begint op 3 mei om 15.00 uur bij Cultureel Podium Roepaen, Kleefseweg 9 in Ottersum. Telefoon: (0485) 51 60 70. Zie ook www.cultureelpodium.nl. De toegang is gratis (vrijwillige bijdrage).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant